Yalnız Mesajı Göster

Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri

Eski 08-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri






Vişne Reçeli



Malzemeler
  • 1 kg vişne
  • 15 kg şeker
  • 1/2 limonun suyu

Hazırlanışı

Vişnelerin saplarını koparın Bol su ile yıkayıp süzün Vişnelerin çekirdeklerini eski usul çengelli iğne veya çekirdek çıkarma aleti ile çıkarın Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri tencereye bir kat şeker ve bir kat vişne olmak üzere en üste şeker gelecek şekilde koyun Kapağı kapalı olarak bir gece bekletin Şeker, vişnenin suyunu emer ve eriyerek sulanır

Ertesi gün vişneleri hiç su ilave etmeden pişirin Vişneler bir süre piştikten sonra delikli kepçe ile dışarı alın, tencerede kalan şurup koyulaştığı zaman, vişneleri şuruba tekrar koyarak limon suyunu ilave edin 4-5 dakika daha pişirdikten sonra tam kıvamında iken ateşten indirin Ilık iken kavanozlara doldurun Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın

Not: Vişne reçeli yapılması en zor reçellerdendir Biraz fazla pişirseniz rengi siyah olur Az pişirseniz komposto gibi sulu kalır

Alıntı Yaparak Cevapla