Konu
:
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
08-04-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Reçeller | Reçel Çeşitleri | Reçel Tarifleri
Vişne Reçeli
Malzemeler
1 kg vişne
1
5 kg şeker
1/2 limonun suyu
Hazırlanışı
Vişnelerin saplarını koparın
Bol su ile yıkayıp süzün
Vişnelerin çekirdeklerini eski usul çengelli iğne veya çekirdek çıkarma aleti ile çıkarın
Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri tencereye bir kat şeker ve bir kat vişne olmak üzere en üste şeker gelecek şekilde koyun
Kapağı kapalı olarak bir gece bekletin
Şeker, vişnenin suyunu emer ve eriyerek sulanır
Ertesi gün vişneleri hiç su ilave etmeden pişirin
Vişneler bir süre piştikten sonra delikli kepçe ile dışarı alın, tencerede kalan şurup koyulaştığı zaman, vişneleri şuruba tekrar koyarak limon suyunu ilave edin
4-5 dakika daha pişirdikten sonra tam kıvamında iken ateşten indirin
Ilık iken kavanozlara doldurun
Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın
Not:
Vişne reçeli yapılması en zor reçellerdendir
Biraz fazla pişirseniz rengi siyah olur
Az pişirseniz komposto gibi sulu kalır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul