Konu
:
Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!
Yalnız Mesajı Göster
Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!
Karışık Kokteyller
Alexander (1 Kişilik)
Malzemeler:
4 cl Brandy
2 cl Kakao Likörü
2 cl Krema
HAZIRLANIŞI :
Shakerda brandy
kakao Iikörü ve kremayı iyice çalkalayın
Kokteyl bardağında servis yapın
Alexander 2 (1 Kişilik)
Malzemeler:
1
5 Ölçü Kakao Likörü
1
5 Ölçü tatlı Krema
1
5 Ölçü Dry Cin
HAZIRLANIŞI :
Malzemeleri bir shaker ile iyice karıştırın
Ayaklı klasik kokteyl bardağında servis yapın
Dilerseniz üzerine çikolata rendesi de serpebilirsiniz
Ateş Balığı (1 Kişilik)
Malzemeler:
3 cl Malibu
1 cl Archets
4 cl Portakal Suyu
1 Tatlı Kaşığı Granadine
HAZIRLANIŞI :
Shaker da hepsini çalkalayıp
parfe bardakta buzla birlikte servis yapın
B
urbon Puncu (1 Kişilik)
Malzemeler:
6 Küçük Taze Nane Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Soğuk Su
1 Su Bardağı Buz Kırığı
1/2 Su Bardağı Burbon Viskisi
1 Limon Dilimi
1 Taze Nane Sapı
1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI :
Burbon Punçu Burbon viskisiyle yapılmış naneli
klasik bir Amerikan punçudur
İştah açıcı olan bu punç
alışılmış punçlardan biraz daha hafiftir
Nane yapraklarını büyük bir punç bardağına koyup
şeker ve suyu ekleyiniz
Bir kaşıkla nane yapraklarını iyice eziniz
Şeker eriyinceye kadar
bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırınız
Buz kırıklarmı
bardağa doldurup
içine viskiyi dökünüz
Uzun saplı bir kaşıkla viski ve buzu karıştırınız
Bardağın dışını kurulayıp buzdolabının en soğuk kısmında 1 saat bekletiniz
(Bardağın tamamen buğulanmış
buzun da hafif donmuş olması gerekir
)
Punçu limon dilimi ve nane sapıyla süsleyiniz
Pudra şekerini serpip
bardağa bir kamış batırarak servis ediniz
Güllü (1 Kişilik)
Malzemeler:
2 cl Truva Kanyak
2 cl gül likörü
2 cl vişne suyu
10 cl soda
Süslemek için: Limon
HAZIRLANIŞI :
Truva kanyak
gül likörü
vişne suyu ve sodayı karıştırma kabına alın
İyice karıştırdıktan sonra uzun highball bardağına dökün
Limonla süsleyip
servis yapın
Marmara Cofee (1 Kişilik)
Malzemeler:
4 cl Drumbuie Likör
10 cl Amerikan Kahve
Bir Tatlı Kaşığı Kahverengi Şeker
2 cl Krema
HAZIRLANIŞI :
Amerikan kahveyi sıcak su ile bir fincanda karıştırılarak eritin
Buna
likör ve şeker ilave ederek karıştırın
üzerine krema ekleyerek tulip bardakta servis yapın
Martini Dream (1 kişilik)
Malzemeler:
1/10 Votka
2/10 Martini Dry (Rosso
vb de olabilir)
5/10 Taze sıkılmış mandalina suyu
1/10 Vişne suyu
1/10 Soda
Bol buz
HAZIRLANIŞI :
Önce bardağın ağız kenarını bir dilim mandalina ile ıslattıktan sonra toz şekere batırırız
Sonrasında soda hariç tüm malzemeler shaker'a konur ve yaklaşık 1 dakika kadar karıştırılır
Karışım bardağa döküldükten sonra üzerine soda ilavesi yapılır
Bol buzla ve mandalina dilimi ile soğuk servis yapılır
Afiyet olsun
Muzlu Çay Kokteyli (4 Kişilik)
Malzemeler:
2 Muz
6 cl
Muz Likörü
4 cl
Kanyak
1/2 litre Su
5 ÇayKaşığı Siyah Çay
50 gr Şeker
6 damla Angostura Bitters
HAZIRLANIŞI :
Muzları soyun ve dilimleyin
Kanyak ve muz likörü karışımına yatırarak 2-3 saat buzdolabında dinlendirin
Çayı demleyin
süzün
şekeri karıştırın
Çayı soğuttuktan sonra muzlu karışımı ekleyin
altı damla angostura bitters’ı ekleyin ve kadehlere paylaştırın
My Hope (1 Kişilik)
Malzemeler:
2 cl Drumbuie Likör
2 cl Viski
HAZIRLANIŞI :
Karıştırarak servis yapın
Rustu Nail (1 Kişilik)
Malzemeler:
2 cl Drumbuie Likör
2 cl Viski
HAZIRLANIŞI :
Bol buzlu bardakta viski ve likörü karıştırarak servis yapın
Türlü içkilerin belirli oranlarda karıştırılmasıyla ortaya çıkarılan buzlu içkiye kokteyl denildiğini herhangi bir sözlüğe bakmakla öğrenebilirsiniz
Ama kokteyl'lere ait bazı temel kurallar vardır ki bunları hiçbir sözlükte
hiçbir kitapta göremez
bulamazsınız
Halbuki bu temel kurallara uyulmazsa iyi bir kokteyl yapılamaz
Onun için sizlere belli başlı kokteyl'lerin reçetelerini vermeden önce biraz su temel kurallardan söz etmemiz gerekmektedir
Herşeyden önce kokteyl yapacak kişinin bir kokteyl kabı yani <<Shaker>>i
bir kokteyl ölçeği (kadeh biçimindedir)
bir kokteyl kaşığı
bir sözgeci
bir buz maşası
yeterli kadar kokteyl bardağının bulunması şarttır
Yukarıda kokteyl'in tarifini yaparken birden fazla içkinin belirli oranda karıştırılacağından ve ortaya çıkacak içkinin buzlu olacağından söz etmişdik
Şu halde önce kokteyl'in temeli olan buzu ve buzluk durumunu ele alalım:
Buz
kokteyl'in temeli olduğu gibi tadına da büyük etkide bulunur
Onun için buzu meydana getiren suyun tatsız
kokusuz
katkısız ve berrak olması eszemsir
Bunun için kokteyl'de kullanılacak buzun terkos ve benzeri gibi şehir suyu olmaması gereklidir
Çünkü şehir sularının sağlık nedenleriyle ilaçlandığını hepiniz bilirsiniz
İlaçlanmış yani klorlanmış sudan yapılan buz sizce ne kadar kokusuz olursa olsun kokteyl'in tadını bozar
acayip pis bir koku yapar
Şu halde kokteyl buzlarını ilaçlanmamış
temiz menba sularından yapmak gereklidir
Buz üzerinde gösterilecek titizlik bu kadarla bitmemektedir
Asıl şimdi başlamaktadır
Su
ilaçlanmamış olduktan başka saf ve taze de olmalıdır
Böyle bir sudan yapılacak buzun
buz dolabında uzun süre kalmasıda doğru değildir
Bunun için saf
ilaçlanmamış ve taze su sık sık yıkanıp temizlenen özel plastik buzluklara konur; buz kalıplarıyla iyice temizlenmiş olan buz dolabının freezer'ine (buzluğuna) yerleştirilir
buz dolabının termostatı da en soğuk derecesine göre ayarlanır
Böylece mümkün olduğu kadar çabuk dondurulan su
buz durumuna gelince kaplar dolaptan çıkarılır
El değdirmeden özel maşalarla buzluklardan alınan buz küpleri
içi soğutulmuş olan buz termoslarına yerleştirilir ve kullanılıncaya kadar bu kaplarda tutulur
Kokteyl'lerin mümkün olduğu kadar soğuk ve buzlu olması gerektiğinden yukarıda söz etmişdik
Bunun için içkinin soğutulması
daha doğrusu dondurulması
yalnız buzla olmamalıdır
Buzdan gayrı Shaker'e konacak içkilerinde çok soğuk olması gerekmektedir
Bunun için de içki şişeleri hep buz dolabında tutulmalıdır
Abrbenler daima birkaç Shaker kullanırlar
Bir Shaker'le kokteyl hazırlayınca bunu hemen iyice yıkayıp kurular ve bir saat kadar buzdolabında tutmadan bir ikinci defa kullanılamaz
Evlerde aynı şeyi yapmak mümkün değildir ama Shaker'i mümkün olduğu kadar uzun süre buz dolabında tutmak gerekir
Kokteyl yapılacağı Shaker'e her vakit önce buz konulmalıdır
Genellikle buzlar kırılmadan ve ezilmeden konmalıdır
Shaker'e konacak buz
kabın ¼'ü kadar olmalıdır
Buzun kırılmış veya ezilmiş olarak kullanılması gerektiği durumlarda buz kabın 2/5'i kadar da olabilir
Genel olarak kokteyl'ler iki kişilik olarak hazırlanır
Bununla beraber bir Shaker'de üç ya da dört kişilik kokteyl de hazırlanabilir
Ama dört kişiden fazla kokteyl hiçbir vakit hazırlanamaz
İçine kokteyl konacak bardakların daima ayaklı ya da kulplu olması gereklidir
Ellerin bardağın içkili bölümlerine değmemesi
böylece içkiye sıcaklık geçirmemesi gereklidir
Bu bardaklar da içine kokteyl konmadan önce bir saat kadar buz dolaplarında soğutulmuş olmalıdırlar
Kokteyl'lere konacak meyva ve meyva sularına gelince bunlarında taze olması ve içkilerin hazırlanışı sırasında yapılmış olması şarttır
Konserve veya şekerleme meyva ya da meyva suyu kullanmaktansa o kokteyl yerine içinde meyva olmayan bir başka kokteyl hazırlamak çok daha akıllıca bir iş olur
İşte sayın okurlarımız
bu temel kurallara uyduğunuz sürece kokteyl'lerinizin en ünlü barmenin hazırlayabileceği kokteyl kadar hoş ve lezzetli olur
1 4 U
1 4 ME
MALZEME:
Dark Rum 2 cl
White Rum 2 cl
Portakal suyu 6 cl
Ananas 1 dilim
Pisang Ambon 1 cl
YAPILIŞI:
White rum
bir dilim konserve ananas
portakal suyu ve Pisang Ambon mikserde 5-6 parça buzla birlikte karıştırılır
Karışım kokteyl bardağına boşaltılır
Hazırlanan ananas yapraklı çilek garnitürü bardak içerisine yerleştirilir
Üzerine Dark Rum eklenerek servis edilir
(Kokteylin adının One For You
One For Me olarak okunabileceğine dikkat!)
ACI VOTKA
MALZEME:
Greyfurt 1 adet
Votka 4 cl
Buz 3 küp
Limon dilimi (yuvarlak) 1 adet
Tuz
YAPILIŞI:
(45 dakika
6 kişilik) Greyfurtun suyunu sıkın
votka ve bir tutam tuz ile shakerda iyice karıştırın
Uzun bir kokteyl bardağına buz küplerini koyun
içki karışımını boşaltın
limon dilimi ve pipet ile servis edin
AGONI KOKTEYLİ
MALZEME:
Cuba Rhum’u (Beyaz) 1/3 Ölçek
Limon (Suyu) 1 Kaşık
Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
Limon (Beyazı Çıkarılmış) 2 Parça
Buz 5 Parça
YAPILIŞI:
1/3 ölçek beyaz Cuba rhum’u
1 kaşık süzgeçten geçirilmiş limon suyu
1 1/3 ölçek dry cin
2 parça beyazı çıkarılmış limon kabuğu
5 parça buz kokteyl kabında iyice çalkalanır
Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
ALTINLI MARTİNİ KOKTEYLİ
MALZEME:
Likör (Altın) 1 Ölçek
Votka 1 1/2 Ölçek
Likör (Turunç) 1 Bar Kaşığı
Portakal (Kabuğu) 1 Adet
YAPILIŞI:
Kokteyl kabına 1 ölçek altın likörü
1 ½ ölçek votka
1 bar kaşığı turunç likörü koyunuz
İyice çalkaladıktan sonra kokteyl bardaklarına boşaltınız
Bardağın kenarına koyacağınız ortadan yarılmış ve ince kesilmiş birer portakal kabuğuyla birlikte servis yapınız
ANKARA KOKTEYLİ
MALZEME:
Likör (Portakal) 1 Ölçek
Konyak 1 Ölçek
Amer Mandarini 1 Ölçek
Limon (Kabuğu) 1 Adet
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ölçek portakal likörünü
1 ölçek konyağı
1 ölçek amer mandarini birkaç parça limon kabuğunu birkaç parça buzla birlikte kaba koyup iyice çalkalayınız
Sonra kadehlere boşaltınız
BATI KOKTEYLİ
MALZEME:
Likör (Menta) 1/2 Ölçek
Cin 1 Ölçek
Havuç (Suyu) 1/2 Ölçek
Limon (Suyu) 4 Damla
Buz (Dövülmüş) Birkaç Parça
YAPILIŞI:
½ ölçek menta likörü
1 ölçek cin
½ ölçek havuç suyu
4 damla limon suyu
3 kaşık dövülmüş buz parçası kokteyl kabında iyice karıştırılır
Sonra birer ince dilim çiğ havuçla birlikte kadehlere konur ve servis yapılır
BEYAZ DÜŞLER
MALZEME:
Cin 6 cl
Portakal Likörü (normalden daha sert) 1 cl
Yumurta 1 adet
Limon ½ adet
Buz 3 küp
Limon dilimi (yuvarlak) 1 adet
YAPILIŞI:
(45 dakika
6 kişilik) Yumurtanın sarısını ve akını ayırarak
akını shakera sarısını da ayrı bir kaba koyun
Limonun suyunu sıkın ve cin
portakal likörü
buz küpleri ile shakera koyun
30 dakika boyunca hızlı biçimde karıştırın
Küçük şarap ya da kokteyl bardağında limon dilimi ile servis yapın
BOĞAZİÇİ KOKTEYLİ
MALZEME:
Limon (Suyu) 1 Ölçek
Portakal (Suyu) 1 Ölçek
Konyak 1 Ölçek
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ölçek limon suyunu
1 ölçek portakal suyunu
1 ölçek konyağı buz parçalarıyla birlikte kabın içne koyup iyice çalkalayınız
Sonra kadehlere koyup servis yapınız
BURBON KOKTEYLİ
MALZEME:
Viski 1/3 Ölçek
Limon suyu (Süzülmüş) 1/3 Ölçek
Likör (Anason) 1 Kaşık
Likör (curaçao) 1 Kaşık
Angustra (Bitter) 2 Damla
Buz (Ezilmiş) 10 Parça
Limon (Kabuğu) 1 Adet
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek viski
1/3 ölçek süzülmüş limon suyu
1 kaşık anason likörü
1 kaşık curaçao likörü
2 damla angustra bitter
10 parça ezilmiş buz
kokteyl kabına konur ve içkiler iyice çalkalanarak karıştırılır
Sonra içlerine birer limon kabuğu ( beyazları çıkarılmış olarak) bulunan kadehlere boşaltılır ve böylece servis yapılır
CIMKANA KOKTEYLİ (GYMKHANA COCTAIL)
MALZEME:
Viski (Amerikan) 1/3 Ölçek
Limon (Suyu) 1/3 Ölçek
Benediktin 1 Kaşık
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 1/3 Amerikan viskisi
1/3 süzgeçten geçirilmiş limon suyu
1 kaşık benediktin
birkaç parça buz kokteyl kabında iyice çalkalanarak içkiler karıştırıldıktan sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
FLORIDA KOKTEYLİ
MALZEME:
Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
Portakal (Suyu) 1/3 Ölçek
Şeker (Toz) 1 Kaşık
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek dry cin
1/3 ölçek süzgeçten geçirilmiş portakal suyu
1 kaşık toz şekeri
birkaç parça buz kokteyl kabında iyice çalkalanır
Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
FLORYA KOKTEYLİ
MALZEME:
Vermut 1 Ölçek
Marasken 1 Ölçek
Votka 1 Ölçek
Buz 3-4 Parça
Limon kabuğu Yeteri kadar
YAPILIŞI:
Kabın içine 1 ölçek vermut
1 ölçek marasken
1 ölçek votka
3-4 parça buz limon kabuğu konarak iyice çalkalayınız
Sonra kadehlere boşaltıp servis yapınız
FOREVER LOVE
MALZEME:
Safari 2 cl
Drambuie 2 cl
Mango (dilimlenmiş) 1 adet
Grenadine 1 cl
Blue Curaçao 1 cl
YAPILIŞI:
Safari
Drambuie ve dilimlenmiş mango mikserde 4-5 parça buzla karıştırılır
Karışım bardağa konduktan sonra Granadine eklenir
1 cl
'lik Blue Curaçao likörüne 3 cl
su eklenerek inceltilir ve bardağın üzerine boşaltılır
Hazırlanan portakal kabuğu ve çilek garnitürü de bardağa konularak servis edilir
GÜMÜŞ SİLAH
MALZEME:
Cin 2 cl
Kirsh 2 cl
Limon suyu ½ adet
Buz 3 küp
Limon dilimi (yuvarlak) 1 adet
YAPILIŞI:
(45 dakika
6 kişilik) Limon suyu
cin
kirsh ve buz küpleri ile shakerda 30 dakika hızlı biçimde sallayın
Limon dilimi ile servis yapın
I LOVE YOU
MALZEME:
Cin 2 cl
Portakal Likörü 2 cl
Lime Juice 1 cl
Köpüklü şarap 5 cl
Blue Curaçao 1 cl
YAPILIŞI:
Cin
portakal likörü ve lime juice 4-5 parça buzla birlikte mikserde karıştırıldıktan sonra Martini bardağına boşaltılır ve üzerine köpüklü şarap ilave edilir
Daha sonra Blue Curaçao bardağın dibine akıtılır ve hafifçe karıştırılır
Hazırlanan portakal garnitürü bardağa konulur ve servis edilir
IRISH COFFE
MALZEME:
Tia Maria 4 cl
Baileys 4 cl
Jameson Irish Whisky 4 cl
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler bardağa konur
buz ve kremayla servis edilir
İSTANBUL KOKTEYLİ
MALZEME:
Likör (Nane) 2 Ölçek
Likör (Turunç) 1 Ölçek
Likör (Portakal) 3 Ölçek
Konyak 2 Ölçek
Buz 5 Parça
Limon (Kabuğu) 3-4 Parça
YAPILIŞI:
Kabın içine 2 ölçek nane likörü
1 ölçek turunç likörü
3 ölçek portakal likörü
3 ölçek konyak
5 parça buz
3-4 parça limon kabuğu koyunuz ve iyice çalkalayınız
Sonra kadehlere koyup servis yapınız
JAMES JOYCE
MALZEME:
Malibu 2 cl
Bacardi 2 cl
Ananas suyu 5 cl
Portakal suyu 5 cl
Lime 3-4 damla
Melon 3-4 damla
Ameretto 2 cl
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler shakerda iyice çalkalanıp karıştırılarak servis edilir
KAR DÜŞÜ
MALZEME:
Hindistancevizi kreması 2 çorba kaşığı
Ananas suyu 4 cl
Köpüklü şarap
Buz 6 küp
Çikolata
YAPILIŞI:
(45 dakika
6 kişilik) 3 buz küpünü kuru bir beze koyun ve üzerini örtün
Et dövücü yardımıyla buz küplerini ufak parçalar haline gelinceye kadar dövün ve kokteyli servis edeceğiniz şampanya bardağına koyun
Ananas suyu
hindistancevizi kreması ve kalan buz küplerini shakera koyun
30 dakika boyunca hızlı biçimde karıştırın
İçeceği şampanya bardağına dökün ve üzerini soğuk köpüklü şarap ile tamamlayın
Çikolatayı rendeleyin ve hazırladığınız içeceğin üzerine serpin
Bir pipetle servis edin
KOVBOY KOKTEYLİ
MALZEME:
Viski 1/2 Ölçek
Kaymak (Taze) 1/2 Ölçek
Şeker (Toz) 1 Kaşık
Buz 10 Parça
YAPILIŞI:
1 ½ ölçek viski
½ ölçek taze kaymak
1 kaşık toz şekeri
10 parça buz kokteyl kabına konur
İçkiler iyice çalkalanarak karıştırılır
Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
KUZEY KIŞI
MALZEME:
Votka 4 cl
Portakal 2 adet
Limon ½ adet
Nar şurubu
Buz 6 küp
Limon dilimi (yuvarlak) 1 adet
Kokteyl kirazı 1 adet
Kürdan 1 adet
YAPILIŞI:
(45 dakika
6 kişilik) Portakalların ve limonun suyunu sıkın ve hepsini shakera boşaltın
Votkayı ve iki-üç damla nar şurubunu
üç buz küpünü ilave edin
30 dakika boyunca hızlı biçimde sallayın
Kalan üç buz küpünü uzun kokteyl bardağına koyun
Shakerdaki karışımı bardağa dökün
Kokteyl kirazı ve limon dilimini geçirilmiş kürdanı bardağa koyarak süsleyin ve servis yapın
KUZEY RÜZGARI
MALZEME:
Votka 4 cl
Kahlua (kahve likörü) 2 cl
Buz 3 küp
YAPILIŞI:
(45 dakika
6 kişilik) Votka
kahlua ve buz küplerini viski bardağına koyun ve bir karıştırıcı yardımıyla hepsini karıştırın
KUZEY ŞAFAĞI
MALZEME:
Votka 2 cl
Vişne likörü 2 cl
Limon ½ adet
Buz 3 küp
Kokteyl kirazı 2 adet
YAPILIŞI:
(45 dakika
6 kişilik) Buzları kuru bir beze koyun ve üzerini örtün
Et dövücü yardımıyla buz küplerini ufak parçalar haline gelinceye kadar dövün ve kokteyli servis edeceğiniz küçük şarap bardağına koyun
Limonun suyunu sıkın
Votkayı
vişne likörünü ve limon suyunu ilave edin
karıştırın
Kokteyl kirazları ile süsleyip servis edin
LİDO KOKTEYLERİ
MALZEME:
Dubonnet 1/ 3 Ölçek
Curaçao 1 Kaşık
Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
Portakal kabuğu (Beyazımsı) 2 Parça
Buz 5 Parça
YAPILIŞI:
1/3 ölçek dubonnet
1 kaşık curaçao
1 1/3 dry cin
2 parça beyazımsı portakal kabuğu
5 parça buz kokteyl kabına konur
İçkiler iyice çalkalanarak karıştırılır ve kadehlere konur
Kadehlerin kenarlarına ince birer dilim portakal da iliştirildikten sonra servis yapılır
LİMONLU ŞARAP
MALZEME:
Limonlu dondurma 1 top
Altın likörü 2 cl
Köpüklü şarap
YAPILIŞI:
(45 dakika
6 kişilik) Dondurmayı şampanya bardağına koyun
Altın likörü yavaş yavaş dondurmanın üstüne dökün
Bardağın geri kalan kısmına soğuk köpüklü şarabı ilave edin
LOVE TIME
MALZEME:
Baileys 2 cl
Kahve likörü 2 cl
Muz likörü 1 cl
Çilek 3 adet
Cocos Syrup 1 cl
YAPILIŞI:
Kahve likörü haricindeki tüm malzemeler 4-5 buzla birlikte mikserde karıştırıldıktan sonra bardağa konur
Daha sonra kahve likörü eklenir ve kokteyl kirazıyla süslendikten sonra servis edilir
MERSİN KOKTEYLİ
MALZEME:
Cin 1 Ölçek
Likör (Portakal) 1 Ölçek
Limon (Suyu) 1/2 Ölçek
Su 1/2 Ölçek
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ölçek cin
1 ölçek portakal likörü
½ limon suyu
½ ölçek iyi su
3 çorba kaşığı buzla bir kaba konur
İyice çalkalandıktan sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
NARKOSIS KOKTEYLİ
MALZEME:
Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
Vermut (Dry) 1/3 Ölçek
Votka 1 Kaşık
Likör (Prunella) 1 Kaşık
Buz 5 Parça
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek dry cin
1/3 ölçek dry vermut
1 kaşık votka
1 kaşık prunella likörü
5 parça buz kokteyl kabına konur
İçkiler iyice çalkalanarak birbirine karıştırılır ve kadehlere boşaltılır
servis yapılır
NİÇİN HAYIR (WHY NOT) KOKTEYLİ
MALZEME:
Cin 1/3 Ölçek
Vermut 1/3 Ölçek
Likör (Kayısı) 1/3 Ölçek
Limon (Suyu) 5 Damla
Buz Birkaç parça
YAPILIŞI:
1/3 ölçek cini
1/3 ölçek Vermutu
1/3 ölçek kayısı lükörünü
5 damla limon suyunu kokteyl kabında iyice çalkalayınız
Karışını uzun kokteyl bardaklarına koyduktan sonra birer buz parçası katınız ve servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul