Yalnız Mesajı Göster

Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!



Karışık Kokteyller


Alexander (1 Kişilik)




Malzemeler:
  • 4 cl Brandy
  • 2 cl Kakao Likörü
  • 2 cl Krema
HAZIRLANIŞI :
Shakerda brandy kakao Iikörü ve kremayı iyice çalkalayın Kokteyl bardağında servis yapın


Alexander 2 (1 Kişilik)




Malzemeler:
  • 15 Ölçü Kakao Likörü
  • 15 Ölçü tatlı Krema
  • 15 Ölçü Dry Cin
HAZIRLANIŞI :
Malzemeleri bir shaker ile iyice karıştırın Ayaklı klasik kokteyl bardağında servis yapın Dilerseniz üzerine çikolata rendesi de serpebilirsiniz


Ateş Balığı (1 Kişilik)




Malzemeler:
  • 3 cl Malibu
  • 1 cl Archets
  • 4 cl Portakal Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Granadine
HAZIRLANIŞI :
Shaker da hepsini çalkalayıp parfe bardakta buzla birlikte servis yapın


Burbon Puncu (1 Kişilik)




Malzemeler:
  • 6 Küçük Taze Nane Yaprağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Soğuk Su
  • 1 Su Bardağı Buz Kırığı
  • 1/2 Su Bardağı Burbon Viskisi
  • 1 Limon Dilimi
  • 1 Taze Nane Sapı
  • 1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI :
Burbon Punçu Burbon viskisiyle yapılmış naneli klasik bir Amerikan punçudur İştah açıcı olan bu punç alışılmış punçlardan biraz daha hafiftir
Nane yapraklarını büyük bir punç bardağına koyup şeker ve suyu ekleyiniz Bir kaşıkla nane yapraklarını iyice eziniz Şeker eriyinceye kadar bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırınız Buz kırıklarmı bardağa doldurup içine viskiyi dökünüz Uzun saplı bir kaşıkla viski ve buzu karıştırınız
Bardağın dışını kurulayıp buzdolabının en soğuk kısmında 1 saat bekletiniz (Bardağın tamamen buğulanmış buzun da hafif donmuş olması gerekir)
Punçu limon dilimi ve nane sapıyla süsleyiniz Pudra şekerini serpip bardağa bir kamış batırarak servis ediniz


Güllü (1 Kişilik)




Malzemeler:
  • 2 cl Truva Kanyak
  • 2 cl gül likörü
  • 2 cl vişne suyu
  • 10 cl soda
  • Süslemek için: Limon
HAZIRLANIŞI :
Truva kanyak gül likörü vişne suyu ve sodayı karıştırma kabına alın İyice karıştırdıktan sonra uzun highball bardağına dökün Limonla süsleyip servis yapın


Marmara Cofee (1 Kişilik)




Malzemeler:
  • 4 cl Drumbuie Likör
  • 10 cl Amerikan Kahve
  • Bir Tatlı Kaşığı Kahverengi Şeker
  • 2 cl Krema
HAZIRLANIŞI :
Amerikan kahveyi sıcak su ile bir fincanda karıştırılarak eritin Buna likör ve şeker ilave ederek karıştırın üzerine krema ekleyerek tulip bardakta servis yapın


Martini Dream (1 kişilik)




Malzemeler:
  • 1/10 Votka
  • 2/10 Martini Dry (Rosso vb de olabilir)
  • 5/10 Taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1/10 Vişne suyu
  • 1/10 Soda
  • Bol buz
HAZIRLANIŞI :
Önce bardağın ağız kenarını bir dilim mandalina ile ıslattıktan sonra toz şekere batırırız Sonrasında soda hariç tüm malzemeler shaker'a konur ve yaklaşık 1 dakika kadar karıştırılır Karışım bardağa döküldükten sonra üzerine soda ilavesi yapılır Bol buzla ve mandalina dilimi ile soğuk servis yapılır Afiyet olsun


Muzlu Çay Kokteyli (4 Kişilik)




Malzemeler:
  • 2 Muz
  • 6 cl Muz Likörü
  • 4 cl Kanyak
  • 1/2 litre Su
  • 5 ÇayKaşığı Siyah Çay
  • 50 gr Şeker
  • 6 damla Angostura Bitters
HAZIRLANIŞI :
Muzları soyun ve dilimleyin Kanyak ve muz likörü karışımına yatırarak 2-3 saat buzdolabında dinlendirin Çayı demleyin süzün şekeri karıştırın Çayı soğuttuktan sonra muzlu karışımı ekleyin altı damla angostura bitters’ı ekleyin ve kadehlere paylaştırın


My Hope (1 Kişilik)




Malzemeler:
  • 2 cl Drumbuie Likör
  • 2 cl Viski
HAZIRLANIŞI :
Karıştırarak servis yapın


Rustu Nail (1 Kişilik)




Malzemeler:
  • 2 cl Drumbuie Likör
  • 2 cl Viski
HAZIRLANIŞI :
Bol buzlu bardakta viski ve likörü karıştırarak servis yapınTürlü içkilerin belirli oranlarda karıştırılmasıyla ortaya çıkarılan buzlu içkiye kokteyl denildiğini herhangi bir sözlüğe bakmakla öğrenebilirsiniz Ama kokteyl'lere ait bazı temel kurallar vardır ki bunları hiçbir sözlükte hiçbir kitapta göremez bulamazsınız Halbuki bu temel kurallara uyulmazsa iyi bir kokteyl yapılamaz

Onun için sizlere belli başlı kokteyl'lerin reçetelerini vermeden önce biraz su temel kurallardan söz etmemiz gerekmektedir

Herşeyden önce kokteyl yapacak kişinin bir kokteyl kabı yani <<Shaker>>i bir kokteyl ölçeği (kadeh biçimindedir) bir kokteyl kaşığı bir sözgeci bir buz maşası yeterli kadar kokteyl bardağının bulunması şarttır

Yukarıda kokteyl'in tarifini yaparken birden fazla içkinin belirli oranda karıştırılacağından ve ortaya çıkacak içkinin buzlu olacağından söz etmişdik Şu halde önce kokteyl'in temeli olan buzu ve buzluk durumunu ele alalım:
Buz kokteyl'in temeli olduğu gibi tadına da büyük etkide bulunur

Onun için buzu meydana getiren suyun tatsız kokusuz katkısız ve berrak olması eszemsir Bunun için kokteyl'de kullanılacak buzun terkos ve benzeri gibi şehir suyu olmaması gereklidir Çünkü şehir sularının sağlık nedenleriyle ilaçlandığını hepiniz bilirsiniz

İlaçlanmış yani klorlanmış sudan yapılan buz sizce ne kadar kokusuz olursa olsun kokteyl'in tadını bozar acayip pis bir koku yapar

Şu halde kokteyl buzlarını ilaçlanmamış temiz menba sularından yapmak gereklidir

Buz üzerinde gösterilecek titizlik bu kadarla bitmemektedir Asıl şimdi başlamaktadır Su ilaçlanmamış olduktan başka saf ve taze de olmalıdır

Böyle bir sudan yapılacak buzun buz dolabında uzun süre kalmasıda doğru değildir Bunun için saf ilaçlanmamış ve taze su sık sık yıkanıp temizlenen özel plastik buzluklara konur; buz kalıplarıyla iyice temizlenmiş olan buz dolabının freezer'ine (buzluğuna) yerleştirilir buz dolabının termostatı da en soğuk derecesine göre ayarlanır

Böylece mümkün olduğu kadar çabuk dondurulan su buz durumuna gelince kaplar dolaptan çıkarılır El değdirmeden özel maşalarla buzluklardan alınan buz küpleri içi soğutulmuş olan buz termoslarına yerleştirilir ve kullanılıncaya kadar bu kaplarda tutulur Kokteyl'lerin mümkün olduğu kadar soğuk ve buzlu olması gerektiğinden yukarıda söz etmişdik

Bunun için içkinin soğutulması daha doğrusu dondurulması yalnız buzla olmamalıdır Buzdan gayrı Shaker'e konacak içkilerinde çok soğuk olması gerekmektedir Bunun için de içki şişeleri hep buz dolabında tutulmalıdır Abrbenler daima birkaç Shaker kullanırlar Bir Shaker'le kokteyl hazırlayınca bunu hemen iyice yıkayıp kurular ve bir saat kadar buzdolabında tutmadan bir ikinci defa kullanılamaz Evlerde aynı şeyi yapmak mümkün değildir ama Shaker'i mümkün olduğu kadar uzun süre buz dolabında tutmak gerekir

Kokteyl yapılacağı Shaker'e her vakit önce buz konulmalıdır Genellikle buzlar kırılmadan ve ezilmeden konmalıdır Shaker'e konacak buz kabın ¼'ü kadar olmalıdır

Buzun kırılmış veya ezilmiş olarak kullanılması gerektiği durumlarda buz kabın 2/5'i kadar da olabilir

Genel olarak kokteyl'ler iki kişilik olarak hazırlanır Bununla beraber bir Shaker'de üç ya da dört kişilik kokteyl de hazırlanabilir

Ama dört kişiden fazla kokteyl hiçbir vakit hazırlanamaz

İçine kokteyl konacak bardakların daima ayaklı ya da kulplu olması gereklidir Ellerin bardağın içkili bölümlerine değmemesi böylece içkiye sıcaklık geçirmemesi gereklidir Bu bardaklar da içine kokteyl konmadan önce bir saat kadar buz dolaplarında soğutulmuş olmalıdırlar

Kokteyl'lere konacak meyva ve meyva sularına gelince bunlarında taze olması ve içkilerin hazırlanışı sırasında yapılmış olması şarttır Konserve veya şekerleme meyva ya da meyva suyu kullanmaktansa o kokteyl yerine içinde meyva olmayan bir başka kokteyl hazırlamak çok daha akıllıca bir iş olur

İşte sayın okurlarımız bu temel kurallara uyduğunuz sürece kokteyl'lerinizin en ünlü barmenin hazırlayabileceği kokteyl kadar hoş ve lezzetli olur
1 4 U 1 4 ME




MALZEME:
  • Dark Rum 2 cl
  • White Rum 2 cl
  • Portakal suyu 6 cl
  • Ananas 1 dilim
  • Pisang Ambon 1 cl
YAPILIŞI:
White rum bir dilim konserve ananas portakal suyu ve Pisang Ambon mikserde 5-6 parça buzla birlikte karıştırılır Karışım kokteyl bardağına boşaltılır Hazırlanan ananas yapraklı çilek garnitürü bardak içerisine yerleştirilir Üzerine Dark Rum eklenerek servis edilir (Kokteylin adının One For You One For Me olarak okunabileceğine dikkat!)


ACI VOTKA



MALZEME:
  • Greyfurt 1 adet
  • Votka 4 cl
  • Buz 3 küp
  • Limon dilimi (yuvarlak) 1 adet
  • Tuz
YAPILIŞI:
(45 dakika 6 kişilik) Greyfurtun suyunu sıkın votka ve bir tutam tuz ile shakerda iyice karıştırın Uzun bir kokteyl bardağına buz küplerini koyun içki karışımını boşaltın limon dilimi ve pipet ile servis edin


AGONI KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cuba Rhum’u (Beyaz) 1/3 Ölçek
  • Limon (Suyu) 1 Kaşık
  • Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
  • Limon (Beyazı Çıkarılmış) 2 Parça
  • Buz 5 Parça
YAPILIŞI:
1/3 ölçek beyaz Cuba rhum’u 1 kaşık süzgeçten geçirilmiş limon suyu 1 1/3 ölçek dry cin 2 parça beyazı çıkarılmış limon kabuğu 5 parça buz kokteyl kabında iyice çalkalanır Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


ALTINLI MARTİNİ KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Likör (Altın) 1 Ölçek
  • Votka 1 1/2 Ölçek
  • Likör (Turunç) 1 Bar Kaşığı
  • Portakal (Kabuğu) 1 Adet
YAPILIŞI:
Kokteyl kabına 1 ölçek altın likörü 1 ½ ölçek votka 1 bar kaşığı turunç likörü koyunuz İyice çalkaladıktan sonra kokteyl bardaklarına boşaltınız Bardağın kenarına koyacağınız ortadan yarılmış ve ince kesilmiş birer portakal kabuğuyla birlikte servis yapınız


ANKARA KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Likör (Portakal) 1 Ölçek
  • Konyak 1 Ölçek
  • Amer Mandarini 1 Ölçek
  • Limon (Kabuğu) 1 Adet
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ölçek portakal likörünü 1 ölçek konyağı 1 ölçek amer mandarini birkaç parça limon kabuğunu birkaç parça buzla birlikte kaba koyup iyice çalkalayınız Sonra kadehlere boşaltınız


BATI KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Likör (Menta) 1/2 Ölçek
  • Cin 1 Ölçek
  • Havuç (Suyu) 1/2 Ölçek
  • Limon (Suyu) 4 Damla
  • Buz (Dövülmüş) Birkaç Parça
YAPILIŞI:
½ ölçek menta likörü 1 ölçek cin ½ ölçek havuç suyu 4 damla limon suyu 3 kaşık dövülmüş buz parçası kokteyl kabında iyice karıştırılır Sonra birer ince dilim çiğ havuçla birlikte kadehlere konur ve servis yapılır


BEYAZ DÜŞLER



MALZEME:
  • Cin 6 cl
  • Portakal Likörü (normalden daha sert) 1 cl
  • Yumurta 1 adet
  • Limon ½ adet
  • Buz 3 küp
  • Limon dilimi (yuvarlak) 1 adet
YAPILIŞI:
(45 dakika 6 kişilik) Yumurtanın sarısını ve akını ayırarak akını shakera sarısını da ayrı bir kaba koyun Limonun suyunu sıkın ve cin portakal likörü buz küpleri ile shakera koyun 30 dakika boyunca hızlı biçimde karıştırın Küçük şarap ya da kokteyl bardağında limon dilimi ile servis yapın


BOĞAZİÇİ KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Limon (Suyu) 1 Ölçek
  • Portakal (Suyu) 1 Ölçek
  • Konyak 1 Ölçek
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ölçek limon suyunu 1 ölçek portakal suyunu 1 ölçek konyağı buz parçalarıyla birlikte kabın içne koyup iyice çalkalayınız Sonra kadehlere koyup servis yapınız

BURBON KOKTEYLİ




MALZEME:
  • Viski 1/3 Ölçek
  • Limon suyu (Süzülmüş) 1/3 Ölçek
  • Likör (Anason) 1 Kaşık
  • Likör (curaçao) 1 Kaşık
  • Angustra (Bitter) 2 Damla
  • Buz (Ezilmiş) 10 Parça
  • Limon (Kabuğu) 1 Adet
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek viski 1/3 ölçek süzülmüş limon suyu 1 kaşık anason likörü 1 kaşık curaçao likörü 2 damla angustra bitter 10 parça ezilmiş buz kokteyl kabına konur ve içkiler iyice çalkalanarak karıştırılır Sonra içlerine birer limon kabuğu ( beyazları çıkarılmış olarak) bulunan kadehlere boşaltılır ve böylece servis yapılır


CIMKANA KOKTEYLİ (GYMKHANA COCTAIL)



MALZEME:
  • Viski (Amerikan) 1/3 Ölçek
  • Limon (Suyu) 1/3 Ölçek
  • Benediktin 1 Kaşık
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 1/3 Amerikan viskisi 1/3 süzgeçten geçirilmiş limon suyu 1 kaşık benediktin birkaç parça buz kokteyl kabında iyice çalkalanarak içkiler karıştırıldıktan sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


FLORIDA KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
  • Portakal (Suyu) 1/3 Ölçek
  • Şeker (Toz) 1 Kaşık
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek dry cin 1/3 ölçek süzgeçten geçirilmiş portakal suyu 1 kaşık toz şekeri birkaç parça buz kokteyl kabında iyice çalkalanır Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


FLORYA KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Vermut 1 Ölçek
  • Marasken 1 Ölçek
  • Votka 1 Ölçek
  • Buz 3-4 Parça
  • Limon kabuğu Yeteri kadar
YAPILIŞI:
Kabın içine 1 ölçek vermut 1 ölçek marasken 1 ölçek votka 3-4 parça buz limon kabuğu konarak iyice çalkalayınız Sonra kadehlere boşaltıp servis yapınız


FOREVER LOVE



MALZEME:
  • Safari 2 cl
  • Drambuie 2 cl
  • Mango (dilimlenmiş) 1 adet
  • Grenadine 1 cl
  • Blue Curaçao 1 cl
YAPILIŞI:
Safari Drambuie ve dilimlenmiş mango mikserde 4-5 parça buzla karıştırılır Karışım bardağa konduktan sonra Granadine eklenir 1 cl'lik Blue Curaçao likörüne 3 cl su eklenerek inceltilir ve bardağın üzerine boşaltılır Hazırlanan portakal kabuğu ve çilek garnitürü de bardağa konularak servis edilir


GÜMÜŞ SİLAH



MALZEME:
  • Cin 2 cl
  • Kirsh 2 cl
  • Limon suyu ½ adet
  • Buz 3 küp
  • Limon dilimi (yuvarlak) 1 adet
YAPILIŞI:
(45 dakika 6 kişilik) Limon suyu cin kirsh ve buz küpleri ile shakerda 30 dakika hızlı biçimde sallayın Limon dilimi ile servis yapın


I LOVE YOU



MALZEME:
  • Cin 2 cl
  • Portakal Likörü 2 cl
  • Lime Juice 1 cl
  • Köpüklü şarap 5 cl
  • Blue Curaçao 1 cl
YAPILIŞI:
Cin portakal likörü ve lime juice 4-5 parça buzla birlikte mikserde karıştırıldıktan sonra Martini bardağına boşaltılır ve üzerine köpüklü şarap ilave edilir Daha sonra Blue Curaçao bardağın dibine akıtılır ve hafifçe karıştırılır Hazırlanan portakal garnitürü bardağa konulur ve servis edilir


IRISH COFFE



MALZEME:
  • Tia Maria 4 cl
  • Baileys 4 cl
  • Jameson Irish Whisky 4 cl
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler bardağa konur buz ve kremayla servis edilir


İSTANBUL KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Likör (Nane) 2 Ölçek
  • Likör (Turunç) 1 Ölçek
  • Likör (Portakal) 3 Ölçek
  • Konyak 2 Ölçek
  • Buz 5 Parça
  • Limon (Kabuğu) 3-4 Parça
YAPILIŞI:
Kabın içine 2 ölçek nane likörü 1 ölçek turunç likörü 3 ölçek portakal likörü 3 ölçek konyak 5 parça buz 3-4 parça limon kabuğu koyunuz ve iyice çalkalayınız Sonra kadehlere koyup servis yapınız


JAMES JOYCE



MALZEME:
  • Malibu 2 cl
  • Bacardi 2 cl
  • Ananas suyu 5 cl
  • Portakal suyu 5 cl
  • Lime 3-4 damla
  • Melon 3-4 damla
  • Ameretto 2 cl
YAPILIŞI:
Tüm malzemeler shakerda iyice çalkalanıp karıştırılarak servis edilir


KAR DÜŞÜ



MALZEME:
  • Hindistancevizi kreması 2 çorba kaşığı
  • Ananas suyu 4 cl
  • Köpüklü şarap
  • Buz 6 küp
  • Çikolata
YAPILIŞI:
(45 dakika 6 kişilik) 3 buz küpünü kuru bir beze koyun ve üzerini örtün Et dövücü yardımıyla buz küplerini ufak parçalar haline gelinceye kadar dövün ve kokteyli servis edeceğiniz şampanya bardağına koyun Ananas suyu hindistancevizi kreması ve kalan buz küplerini shakera koyun 30 dakika boyunca hızlı biçimde karıştırın İçeceği şampanya bardağına dökün ve üzerini soğuk köpüklü şarap ile tamamlayın Çikolatayı rendeleyin ve hazırladığınız içeceğin üzerine serpin Bir pipetle servis edin

KOVBOY KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Viski 1/2 Ölçek
  • Kaymak (Taze) 1/2 Ölçek
  • Şeker (Toz) 1 Kaşık
  • Buz 10 Parça
YAPILIŞI:
1 ½ ölçek viski ½ ölçek taze kaymak 1 kaşık toz şekeri 10 parça buz kokteyl kabına konur İçkiler iyice çalkalanarak karıştırılır Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


KUZEY KIŞI



MALZEME:
  • Votka 4 cl
  • Portakal 2 adet
  • Limon ½ adet
  • Nar şurubu
  • Buz 6 küp
  • Limon dilimi (yuvarlak) 1 adet
  • Kokteyl kirazı 1 adet
  • Kürdan 1 adet
YAPILIŞI:
(45 dakika 6 kişilik) Portakalların ve limonun suyunu sıkın ve hepsini shakera boşaltın Votkayı ve iki-üç damla nar şurubunu üç buz küpünü ilave edin 30 dakika boyunca hızlı biçimde sallayın Kalan üç buz küpünü uzun kokteyl bardağına koyun Shakerdaki karışımı bardağa dökün Kokteyl kirazı ve limon dilimini geçirilmiş kürdanı bardağa koyarak süsleyin ve servis yapın


KUZEY RÜZGARI



MALZEME:
  • Votka 4 cl
  • Kahlua (kahve likörü) 2 cl
  • Buz 3 küp
YAPILIŞI:
(45 dakika 6 kişilik) Votka kahlua ve buz küplerini viski bardağına koyun ve bir karıştırıcı yardımıyla hepsini karıştırın


KUZEY ŞAFAĞI



MALZEME:
  • Votka 2 cl
  • Vişne likörü 2 cl
  • Limon ½ adet
  • Buz 3 küp
  • Kokteyl kirazı 2 adet
YAPILIŞI:
(45 dakika 6 kişilik) Buzları kuru bir beze koyun ve üzerini örtün Et dövücü yardımıyla buz küplerini ufak parçalar haline gelinceye kadar dövün ve kokteyli servis edeceğiniz küçük şarap bardağına koyun Limonun suyunu sıkın Votkayı vişne likörünü ve limon suyunu ilave edin karıştırın
Kokteyl kirazları ile süsleyip servis edin


LİDO KOKTEYLERİ



MALZEME:
  • Dubonnet 1/ 3 Ölçek
  • Curaçao 1 Kaşık
  • Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
  • Portakal kabuğu (Beyazımsı) 2 Parça
  • Buz 5 Parça
YAPILIŞI:
1/3 ölçek dubonnet 1 kaşık curaçao 1 1/3 dry cin 2 parça beyazımsı portakal kabuğu 5 parça buz kokteyl kabına konur İçkiler iyice çalkalanarak karıştırılır ve kadehlere konur Kadehlerin kenarlarına ince birer dilim portakal da iliştirildikten sonra servis yapılır


LİMONLU ŞARAP



MALZEME:
  • Limonlu dondurma 1 top
  • Altın likörü 2 cl
  • Köpüklü şarap
YAPILIŞI:
(45 dakika 6 kişilik) Dondurmayı şampanya bardağına koyun
Altın likörü yavaş yavaş dondurmanın üstüne dökün Bardağın geri kalan kısmına soğuk köpüklü şarabı ilave edin


LOVE TIME



MALZEME:
  • Baileys 2 cl
  • Kahve likörü 2 cl
  • Muz likörü 1 cl
  • Çilek 3 adet
  • Cocos Syrup 1 cl
YAPILIŞI:
Kahve likörü haricindeki tüm malzemeler 4-5 buzla birlikte mikserde karıştırıldıktan sonra bardağa konur Daha sonra kahve likörü eklenir ve kokteyl kirazıyla süslendikten sonra servis edilir


MERSİN KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cin 1 Ölçek
  • Likör (Portakal) 1 Ölçek
  • Limon (Suyu) 1/2 Ölçek
  • Su 1/2 Ölçek
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ölçek cin 1 ölçek portakal likörü ½ limon suyu ½ ölçek iyi su 3 çorba kaşığı buzla bir kaba konur İyice çalkalandıktan sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


NARKOSIS KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
  • Vermut (Dry) 1/3 Ölçek
  • Votka 1 Kaşık
  • Likör (Prunella) 1 Kaşık
  • Buz 5 Parça
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek dry cin 1/3 ölçek dry vermut 1 kaşık votka 1 kaşık prunella likörü 5 parça buz kokteyl kabına konur İçkiler iyice çalkalanarak birbirine karıştırılır ve kadehlere boşaltılır servis yapılır


NİÇİN HAYIR (WHY NOT) KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cin 1/3 Ölçek
  • Vermut 1/3 Ölçek
  • Likör (Kayısı) 1/3 Ölçek
  • Limon (Suyu) 5 Damla
  • Buz Birkaç parça
YAPILIŞI:
1/3 ölçek cini 1/3 ölçek Vermutu 1/3 ölçek kayısı lükörünü 5 damla limon suyunu kokteyl kabında iyice çalkalayınız Karışını uzun kokteyl bardaklarına koyduktan sonra birer buz parçası katınız ve servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla