Konu
:
Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!
Yalnız Mesajı Göster
Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!
08-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!
OPERA DÖ PARİ KOKTEYLİ
MALZEME:
Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
Dubonnet 1/3 Ölçek
Likör (Mandalina) 1 Kaşık
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek dry cin
1/3 ölçek dubonnet
1 kaşık mandalina likörü birkaç parça buzla kokteyl kabında çalkalanır
Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
PALL MALL KOKTEYLİ
MALZEME:
Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
Vermut (Klasik) 1/3 Ölçek
Votka 1 Kaşık
Prunella 1 Kaşık
Angustra (Bitter) 2 Damla
Buz 2 Parça
Limon (Kabuğu) 1 Adet
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek dry cin
1/3 ölçek klasik vermut
1 kaşık votka
1 kaşık prunella
2 damla angustra bitter
2 parça buz kokteyl kabında iyice çalkalanır
Sonra içlerinde beyazı çıkarılmış birer parça limon kabuğu bulunan kadehlere boşaltılır ve böylece servis yapılır
PALMER KOKTEYLİ
MALZEME:
Viski 1 1/3 Ölçek
Limon suyu (Süzülmüş) 1/3 Ölçek
Angustra (Bitter) 2 Damla
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek viski
1/3 ölçek süzülmüş limon suyu
2 damla angustra bitter
birkaç damla buz kokteyl kabına konur
İyice çalkalanarak içkiler karıştırıldıktan sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
PARK AVENUE KOKTEYLİ
MALZEME:
Ananas (Suyu) ½ Ölçek
Vermut (Klasik) ½ Ölçek
Likör (Curaçao) 1-2 Damla
Cin (Dry) 1 Ölçek
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
½ ölçek ananas suyu
¼ ölçek klasik vermut
1-2 damla curaçao likörü
1 ölçek dry cin ve birkaç parça buz kokteyl kabına konur
İyice çalkalandıktan sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
PİNK LADY KOKTEYLİ
MALZEME:
Cin (Dry) 1 ½ Ölçek
Yumurta (Akı) 1 Adet
Nar (Suyu) 1 Kaşık
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ½ ölçek dry cin
1 yumurtanın akı
1 kaşık nar suyu
5 kaşık buzla kokteyl kabına iyice çalkalanır
Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
APPEAL KOKTEYLİ
MALZEME:
Viski 1 1/3 Ölçek
Likör (Anason) 1 Kaşık
Cin (Dry) 1 Kaşık
Portakal (Suyu) 1/3 Ölçek
Buz (Ezilmiş) 5 Kaşık
YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek viski
1 kaşık anason likörü
1 kaşık dry cin
1/3 ölçek süzgeçten geçirilmiş portakal suyu
beş kaşık ezilmiş buz bir kokteyl kabına konur
İçkiler iyice çalkalanarak karıştırıldıktan sonra içlerinde birer kabuksuz portakal dilimi bulunan kadehlere boşaltılır ve servis yapılır
SEVAL KOKTEYLİ
MALZEME:
Ananas 4 Dilim
Ananas (Şurup) 1 Kadeh
Pudra şekeri 1 Kadeh L
ikör (Cointreau) 3 Kadeh
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
4 dilim ananas ince ince kıyılır
süzgeçten geçirilerek bir kaba konur
Üzerine 1 kadah ananas şurubu
1 kadeh pudra şekeriyle 3 kadeh Cointreau likörü dökülür
Bir kaşıkla iyice karıtırıldıktan sonra bir saat kadar buz dolabında dinlendirilir
Servis sırasında karışım bir şişe soğuk köpüklü şaraba katılır ve iyice çalkalanır
Sonra içinde buz parçaları bulunan 4 şampanya bardağına doldurulur ve misafirlere ikram edilir
SPESYAL MUZ KOKTEYLİ
MALZEME:
Portakal (Suyu) 1 Ölçek
Votka 1 1/2 Ölçek
Likör (Muz) 1/2
Şeker (Şurubu) 1 Bar Kaşığı
Buz 5 Parça
Soda (Maden) 1 Ölçek
YAPILIŞI:
1 ölçek portakal suyu
1 ½ ölçek votka
½ muz likörü bir bar kaşığı şeker şurubu beş parça buzla birlikte kokteyl kabına konur ve iyice çalkalanır
Son olarak 1 ölçek de maden sodası katıldıktan sonra iki kere daha çalkalanır ve uzun viski bardağına boşaltarak servis yapılır
ŞALE KOKTEYLİ
MALZEME:
Likör (Muz) 1 Ölçek
Likör (Vişne) 1 Ölçek
Vermut 2 Ölçek
Likör (Portakal) 1 Ölçek
Buz (Kırılmış) 5 Çorba Kaşığı
YAPILIŞI:
1 ölçek muz likörü
1 ölçek vişne likörü
2 ölçek vermut
1 ölçek portakal likörü
5 çorba kaşığı kırılmış buzla bir kaba konur
İyice çalkalayarak içkiler karıştırıldıktan sonra kadehlere boşaltılır
Mevsimi ise her kadehe sapıyla ikişer vişne veya kiraz da koyduktan sonra servis yapılır
TATLI SOHBET KOKTEYLİ
MALZEME:
Likör (Limon) 1/2 Ölçek
Cin 1 Ölçek
Nar (Şurubu) 5 Damla
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
½ ölçek limon likörü
1 ölçek cin
5 damla nar şurubuyla 5 çorba kaşığı ezilmiş buz parçası kaba konur
İyice karıştırılır
Sonra kadehlere doldurularak servis yapılır
ULUDAĞ KOKTEYLİ
MALZEME:
Buz Birkaç Parça
Limon (Kabuğu) 1 Adet
Likör (Menta) 1 Ölçek
Konyak 1 Ölçek
YAPILIŞI:
Kabın içine birkaç parça buzla limon kabuğunu koyunuz
Bunun üzerine 1 ölçek menta likörü
1 ölçek konyak koyunuz ve iyice çalkalayınız
Sonra kadehlere boşaltıp servis yapınız
WHİTE KOKTEYLİ
MALZEME:
Cin (Dry) 1 2/3 Ölçek
Curaçao (Beyaz) 1/3 Ölçek
Orange (Bitter) 2 Damla
Buz (Kıyılmış) Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 2/3 ölçek dry cin
1/3 ölçek beyaz curaçao
2 damla orange bitter
5 çorba kaşığı kıyılmış buzla kokteyl kabına konur
İçkiler iyice çalkalanarak karıştırıldıktan sonra kadehlere boşaltlır ve servis yapılır
YALOVA KOKTEYLİ
MALZEME:
Likör (Portakal) 1 Ölçek
Likör (Turunç) 1 Ölçek
Maraskeni 1 Ölçek
Vermut 12 Ölçek
Konyak 12 Ölçek
Limon (Kabuğu) Bİrkaç Parça
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ölçek portakal likörünü
1 ölçek turunç likörü
1 ölçek maraskeni
12 ölçek vermut’u
12 ölçek konyağı birkaç parça limon kabuğunu bir miktar buzla birlikte bir kabın içine koyunuz ve iyice çalkalayınız
Sonra kadehlere boşaltınız
ZEYBEK KOKTEYLİ
MALZEME:
Likör (Gül) 1 1/3 Ölçek
Likör (Nane) 1 Ölçek
Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:
1 ½ ölçek gül likörü
1 ölçek nane likörü
1 miktar buzla kapta iyice çalkalanır
Sonra kadehlere konulup servis yapılır
Cin'li Kokteyller
Bermudian Rose (1 Kişilik)
Malzemeler:
4 Ölçü Dry Cin
2 Ölçü Kayısı Likörü
2 Ölçü Grenadine (nar şurubu)
2 Ölçü Limon Suyu
HAZIRLANIŞI :
Tüm malzemeyi bir shaker yardımıyla iyice karıştırın
Kokteyl bardağına hoşaltın
Bir dilim kayısı ile süsleyerek servis yapın
Cin Smash (1 Kişilik)
Malzemeler:
60ml
Dry Cin
1/2 Adet Kesme Şeker
4 Sap Taze Nane
HAZIRLANIŞI :
Şekeri shaker’ın içinde biraz su ile eritin
Naneleri ekleyin
karıştırın
çıkarın
Shaker’ı yarıya kadar buzla doldurun
dry cin ekleyin
iyice çalkalayıp şarap bardağında servis yapın
Gin Fizz (1 Kişilik)
Malzemeler:
1 Tatlı Kaşığı Şeker Şurubu
1 Adet Limon Suyu
4 cl
Dry Cin
Soda
HAZIRLANIŞI :
Bir shaker yardımıyla soda hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın
Büyük kokteyl bardağında soda ekleyerek servis yapın
Bir dilim limonla da süsleyebilirsiniz
Hawaii (1 Kişilik)
Malzemeler:
4 cl
Dry Cin
4 cl
Portakal Suyu
1 Damla Cointreau
HAZIRLANIŞI :
Malzemeleri bir shaker yardımıyle iyice karıştırdıktan sonra ayaklı kokteyl bardağına boşaltın
Dilerseniz bir dilim portakal veya ananasla süsleyerek servis yapabilirsiniz
Lidya (1 Kişilik)
Malzemeler:
3 cl cin
2 cl nane likörü
1 cl portakal likörü
1 çay kaşığı bal
Süslemek için: Portakal ve nane yaprakları
HAZIRLANIŞI :
Cin
nane likörü
portakal likörü ve balı shaker'a alın
İyice çalkalayın
Yayvan şampanya bardağına doldurun
Portakal dilimi ve nane yapraklarıyla süsleyip
servis yapın
Martini (1 Kişilik)
Malzemeler:
1 ölçek sek vermut
8 ölçek cin
1 adet yeşil zeytin
1 adet ince limon dilimi
HAZIRLANIŞI :
Cin
pek çok kişinin "karaktersiz" bulduğu bir içkidir
Vermut da doğrusu tek başına pek sevilmez
iki içkinin de tek başlarına itibarlarının iyi olduğu pek söylenemez
Ama ikisini uygun bir kıvamda biraraya getiren Dry Martini dünyanın en sevilen kokteylidir
Martini and Rosso firmasının Dry vermutu
ülkemizde bulunan tek sek vermuttur
Bu
şekersiz
aromatik bitkilerle takviye edilmiş bir tür beyaz şaraptır
Cin buzlukta
vermut da buzdolabının şişe kısmında iyice soğutulur
Martini için kullanılacak Y biçimindeki ayaklı kadehler ile kokteylin hazırlanacağı karıştırma kabı buzlukta bulundurulur
Buzluktan çıkartılan karıştırma kabı yarı yarıya buzla doldurulur
Üzerine bir ölçek vermut dökülerek
kaşıkla dairesel hareketlerle yarım dakika karıştırılır
Ardından sekiz ölçek cin ilave edilir ve bir dakika boyunca aynı yöntemle karıştırılır
İçine bir yeşil zeytin tanesi veya zar inceliğinde kesilmiş limon kabuğu konan kadehe süzülür
İyi bir Dry Martini'nin püf noktası
"çok soğuk ve çok sek" olmasıdır
Bunun için bazıları vermutu daha da az koyarlar
Hatta İngiliz devlet adamı Churchill'in vermutu koymak yerine ağzı açık vermut şişesini cin dolu karıştırma kabının çevresinde gezdirerek
vermutu cine "koklattığı" bile söylenir
Paradise (4 Kişilik)
Malzemeler:
4 cl Cin
2 cl Kayısı Likörü
4 cl Portakal Suyu
HAZIRLANIŞI :
Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım
Rom'lu Kokteyller
Alkollü Buzlu Çay (8 Kişilik)
Malzemeler:
3 Adet Portakal
2 Adet Limon
200 ml Rom
1 itre Su
4 Su Bardağı Çay
HAZIRLANIŞI :
Limonları ve portakalları sıkın
4 su bardağı kadar koyu çay demleyin
Süzüp soğutun
Meyve sularını rom ile birlikte karıştırın
Çayı ilave edin
Buz ekleyerek servis yapın
Şampanya'lı Kokteyller
Blue Imperial (1 Kişilik)
Malzemeler:
2 cl Blue Curacao
2 cl Ananas suyu
9 cl Moet Chandon Champgne
Biraz şeker
HAZIRLANIŞI :
Şampanya bardağının ağzını şekerleyin
Blue Curacao ve ananas suyunu bir kaşık buz ile karıştırın
Şampanya bardağına dökün
Geri kalan kısmını şampanya ile tamamlayın
Kır Royal (1 Kişilik)
Malzemeler:
1 Çorba Kaşığı Creme de Cassis
1/2 Bardak Şampanya
HAZIRLANIŞI :
Tüm malzemeyi karıştırın
İçine kokteyl kirazı atarak flüt şampanya bardağında servis yapın
Pink Dreams (1 Kişilik)
Malzemeler:
2 cl Grand Marnier
1 cl Çilek sosu
9 cl Moet Chandon Champagne
HAZIRLANIŞI :
Bütün malzemeleri soğutulmuş şampanya bardağına sırası ile dökün
Bir adet çilek ile süsleyin
Mimosa (1 Kişilik)
Malzemeler:
5 Çorba Kaşığı Portakal Suyu
1/2 Bardak Şampanya
HAZIRLANIŞI :
Malzemeleri bir shaker ile iyice karıştırın
Flüt bardakta servis yapın
Votka'lı Kokteyller
Blazer (1 Kişilik)
Malzemeler:
4 cl Votka
2 cl Portakal suyu
3 cl Limon suyu
2 damla grenadine (Nar şurubu)
HAZIRLANIŞI :
Bütün malzemeleri karıştırıcıdan geçirin ve kokteyl bardağına dökün
Üzerini kiraz ve şeftali dilimleri ile süsleyin
Dionysos (1 Kişilik)
Malzemeler:
3 cl Votka
10 cl sek beyaz şarap
l çay kaşığı şeker şurubu
Süslemek için: Limon
üzüm
HAZIRLANIŞI :
Votka
beyaz şarap ve şeker şurubunu karıştırma kabına doldurun
iyice karıştırdıktan sonra geniş ağızlı şarap bardağına alın
Limon dilimi ve üzümle süsleyip
soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul