Yalnız Mesajı Göster

Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barmenlere Özenmeyin Her Türlü İçkinin Kokteylin Tarifi Burada!!!



OPERA DÖ PARİ KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
  • Dubonnet 1/3 Ölçek
  • Likör (Mandalina) 1 Kaşık
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:

1 1/3 ölçek dry cin 1/3 ölçek dubonnet 1 kaşık mandalina likörü birkaç parça buzla kokteyl kabında çalkalanır Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


PALL MALL KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cin (Dry) 1 1/3 Ölçek
  • Vermut (Klasik) 1/3 Ölçek
  • Votka 1 Kaşık
  • Prunella 1 Kaşık
  • Angustra (Bitter) 2 Damla
  • Buz 2 Parça
  • Limon (Kabuğu) 1 Adet
YAPILIŞI:

1 1/3 ölçek dry cin 1/3 ölçek klasik vermut 1 kaşık votka 1 kaşık prunella 2 damla angustra bitter 2 parça buz kokteyl kabında iyice çalkalanır Sonra içlerinde beyazı çıkarılmış birer parça limon kabuğu bulunan kadehlere boşaltılır ve böylece servis yapılır


PALMER KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Viski 1 1/3 Ölçek
  • Limon suyu (Süzülmüş) 1/3 Ölçek
  • Angustra (Bitter) 2 Damla
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:

1 1/3 ölçek viski 1/3 ölçek süzülmüş limon suyu 2 damla angustra bitter birkaç damla buz kokteyl kabına konur İyice çalkalanarak içkiler karıştırıldıktan sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


PARK AVENUE KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Ananas (Suyu) ½ Ölçek
  • Vermut (Klasik) ½ Ölçek
  • Likör (Curaçao) 1-2 Damla
  • Cin (Dry) 1 Ölçek
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:

½ ölçek ananas suyu ¼ ölçek klasik vermut 1-2 damla curaçao likörü 1 ölçek dry cin ve birkaç parça buz kokteyl kabına konur İyice çalkalandıktan sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


PİNK LADY KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cin (Dry) 1 ½ Ölçek
  • Yumurta (Akı) 1 Adet
  • Nar (Suyu) 1 Kaşık
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:

1 ½ ölçek dry cin 1 yumurtanın akı 1 kaşık nar suyu 5 kaşık buzla kokteyl kabına iyice çalkalanır Sonra kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


APPEAL KOKTEYLİ

MALZEME:
Viski 1 1/3 Ölçek
Likör (Anason) 1 Kaşık
Cin (Dry) 1 Kaşık
Portakal (Suyu) 1/3 Ölçek
Buz (Ezilmiş) 5 Kaşık

YAPILIŞI:
1 1/3 ölçek viski 1 kaşık anason likörü 1 kaşık dry cin 1/3 ölçek süzgeçten geçirilmiş portakal suyu beş kaşık ezilmiş buz bir kokteyl kabına konur İçkiler iyice çalkalanarak karıştırıldıktan sonra içlerinde birer kabuksuz portakal dilimi bulunan kadehlere boşaltılır ve servis yapılır


SEVAL KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Ananas 4 Dilim
  • Ananas (Şurup) 1 Kadeh
  • Pudra şekeri 1 Kadeh L
  • ikör (Cointreau) 3 Kadeh
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:

4 dilim ananas ince ince kıyılır süzgeçten geçirilerek bir kaba konur Üzerine 1 kadah ananas şurubu 1 kadeh pudra şekeriyle 3 kadeh Cointreau likörü dökülür Bir kaşıkla iyice karıtırıldıktan sonra bir saat kadar buz dolabında dinlendirilir Servis sırasında karışım bir şişe soğuk köpüklü şaraba katılır ve iyice çalkalanır Sonra içinde buz parçaları bulunan 4 şampanya bardağına doldurulur ve misafirlere ikram edilir


SPESYAL MUZ KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Portakal (Suyu) 1 Ölçek
  • Votka 1 1/2 Ölçek
  • Likör (Muz) 1/2
  • Şeker (Şurubu) 1 Bar Kaşığı
  • Buz 5 Parça
  • Soda (Maden) 1 Ölçek
YAPILIŞI:

1 ölçek portakal suyu 1 ½ ölçek votka ½ muz likörü bir bar kaşığı şeker şurubu beş parça buzla birlikte kokteyl kabına konur ve iyice çalkalanır Son olarak 1 ölçek de maden sodası katıldıktan sonra iki kere daha çalkalanır ve uzun viski bardağına boşaltarak servis yapılır


ŞALE KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Likör (Muz) 1 Ölçek
  • Likör (Vişne) 1 Ölçek
  • Vermut 2 Ölçek
  • Likör (Portakal) 1 Ölçek
  • Buz (Kırılmış) 5 Çorba Kaşığı
YAPILIŞI:

1 ölçek muz likörü 1 ölçek vişne likörü 2 ölçek vermut 1 ölçek portakal likörü 5 çorba kaşığı kırılmış buzla bir kaba konur İyice çalkalayarak içkiler karıştırıldıktan sonra kadehlere boşaltılır Mevsimi ise her kadehe sapıyla ikişer vişne veya kiraz da koyduktan sonra servis yapılır


TATLI SOHBET KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Likör (Limon) 1/2 Ölçek
  • Cin 1 Ölçek
  • Nar (Şurubu) 5 Damla
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:

½ ölçek limon likörü 1 ölçek cin 5 damla nar şurubuyla 5 çorba kaşığı ezilmiş buz parçası kaba konur İyice karıştırılır Sonra kadehlere doldurularak servis yapılır


ULUDAĞ KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Buz Birkaç Parça
  • Limon (Kabuğu) 1 Adet
  • Likör (Menta) 1 Ölçek
  • Konyak 1 Ölçek
YAPILIŞI:

Kabın içine birkaç parça buzla limon kabuğunu koyunuz Bunun üzerine 1 ölçek menta likörü 1 ölçek konyak koyunuz ve iyice çalkalayınız Sonra kadehlere boşaltıp servis yapınız


WHİTE KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Cin (Dry) 1 2/3 Ölçek
  • Curaçao (Beyaz) 1/3 Ölçek
  • Orange (Bitter) 2 Damla
  • Buz (Kıyılmış) Birkaç Parça
YAPILIŞI:

1 2/3 ölçek dry cin 1/3 ölçek beyaz curaçao 2 damla orange bitter 5 çorba kaşığı kıyılmış buzla kokteyl kabına konur İçkiler iyice çalkalanarak karıştırıldıktan sonra kadehlere boşaltlır ve servis yapılır

YALOVA KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Likör (Portakal) 1 Ölçek
  • Likör (Turunç) 1 Ölçek
  • Maraskeni 1 Ölçek
  • Vermut 12 Ölçek
  • Konyak 12 Ölçek
  • Limon (Kabuğu) Bİrkaç Parça
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:

1 ölçek portakal likörünü 1 ölçek turunç likörü 1 ölçek maraskeni 12 ölçek vermut’u 12 ölçek konyağı birkaç parça limon kabuğunu bir miktar buzla birlikte bir kabın içine koyunuz ve iyice çalkalayınız Sonra kadehlere boşaltınız


ZEYBEK KOKTEYLİ



MALZEME:
  • Likör (Gül) 1 1/3 Ölçek
  • Likör (Nane) 1 Ölçek
  • Buz Birkaç Parça
YAPILIŞI:

1 ½ ölçek gül likörü 1 ölçek nane likörü 1 miktar buzla kapta iyice çalkalanır Sonra kadehlere konulup servis yapılır

Cin'li Kokteyller

Bermudian Rose (1 Kişilik)

Malzemeler:
  • 4 Ölçü Dry Cin
  • 2 Ölçü Kayısı Likörü
  • 2 Ölçü Grenadine (nar şurubu)
  • 2 Ölçü Limon Suyu
HAZIRLANIŞI :

Tüm malzemeyi bir shaker yardımıyla iyice karıştırın Kokteyl bardağına hoşaltın Bir dilim kayısı ile süsleyerek servis yapın


Cin Smash (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 60ml Dry Cin
  • 1/2 Adet Kesme Şeker
  • 4 Sap Taze Nane
HAZIRLANIŞI :

Şekeri shaker’ın içinde biraz su ile eritin Naneleri ekleyin karıştırın çıkarın Shaker’ı yarıya kadar buzla doldurun dry cin ekleyin iyice çalkalayıp şarap bardağında servis yapın


Gin Fizz (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker Şurubu
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 4 cl Dry Cin
  • Soda
HAZIRLANIŞI :

Bir shaker yardımıyla soda hariç tüm malzemeyi iyice karıştırın Büyük kokteyl bardağında soda ekleyerek servis yapın Bir dilim limonla da süsleyebilirsiniz


Hawaii (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 4 cl Dry Cin
  • 4 cl Portakal Suyu
  • 1 Damla Cointreau
HAZIRLANIŞI :

Malzemeleri bir shaker yardımıyle iyice karıştırdıktan sonra ayaklı kokteyl bardağına boşaltın Dilerseniz bir dilim portakal veya ananasla süsleyerek servis yapabilirsiniz


Lidya (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 3 cl cin
  • 2 cl nane likörü
  • 1 cl portakal likörü
  • 1 çay kaşığı bal
  • Süslemek için: Portakal ve nane yaprakları
HAZIRLANIŞI :

Cin nane likörü portakal likörü ve balı shaker'a alın İyice çalkalayın Yayvan şampanya bardağına doldurun Portakal dilimi ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın


Martini (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 1 ölçek sek vermut
  • 8 ölçek cin
  • 1 adet yeşil zeytin
  • 1 adet ince limon dilimi
HAZIRLANIŞI :

Cin pek çok kişinin "karaktersiz" bulduğu bir içkidir Vermut da doğrusu tek başına pek sevilmez iki içkinin de tek başlarına itibarlarının iyi olduğu pek söylenemez Ama ikisini uygun bir kıvamda biraraya getiren Dry Martini dünyanın en sevilen kokteylidir
Martini and Rosso firmasının Dry vermutu ülkemizde bulunan tek sek vermuttur Bu şekersiz aromatik bitkilerle takviye edilmiş bir tür beyaz şaraptır
Cin buzlukta vermut da buzdolabının şişe kısmında iyice soğutulur Martini için kullanılacak Y biçimindeki ayaklı kadehler ile kokteylin hazırlanacağı karıştırma kabı buzlukta bulundurulur Buzluktan çıkartılan karıştırma kabı yarı yarıya buzla doldurulur Üzerine bir ölçek vermut dökülerek kaşıkla dairesel hareketlerle yarım dakika karıştırılır Ardından sekiz ölçek cin ilave edilir ve bir dakika boyunca aynı yöntemle karıştırılır İçine bir yeşil zeytin tanesi veya zar inceliğinde kesilmiş limon kabuğu konan kadehe süzülür


İyi bir Dry Martini'nin püf noktası "çok soğuk ve çok sek" olmasıdır Bunun için bazıları vermutu daha da az koyarlar Hatta İngiliz devlet adamı Churchill'in vermutu koymak yerine ağzı açık vermut şişesini cin dolu karıştırma kabının çevresinde gezdirerek vermutu cine "koklattığı" bile söylenir
Paradise (4 Kişilik)


Malzemeler:
  • 4 cl Cin
  • 2 cl Kayısı Likörü
  • 4 cl Portakal Suyu
HAZIRLANIŞI :

Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım


Rom'lu Kokteyller


Alkollü Buzlu Çay (8 Kişilik)


Malzemeler:
  • 3 Adet Portakal
  • 2 Adet Limon
  • 200 ml Rom
  • 1 itre Su
  • 4 Su Bardağı Çay
HAZIRLANIŞI :

Limonları ve portakalları sıkın 4 su bardağı kadar koyu çay demleyinSüzüp soğutun Meyve sularını rom ile birlikte karıştırın Çayı ilave edin Buz ekleyerek servis yapın


Şampanya'lı Kokteyller


Blue Imperial (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 2 cl Blue Curacao
  • 2 cl Ananas suyu
  • 9 cl Moet Chandon Champgne
  • Biraz şeker
HAZIRLANIŞI :

Şampanya bardağının ağzını şekerleyin Blue Curacao ve ananas suyunu bir kaşık buz ile karıştırın Şampanya bardağına dökün Geri kalan kısmını şampanya ile tamamlayın


Kır Royal (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 1 Çorba Kaşığı Creme de Cassis
  • 1/2 Bardak Şampanya
HAZIRLANIŞI :

Tüm malzemeyi karıştırın İçine kokteyl kirazı atarak flüt şampanya bardağında servis yapın


Pink Dreams (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 2 cl Grand Marnier
  • 1 cl Çilek sosu
  • 9 cl Moet Chandon Champagne
HAZIRLANIŞI :

Bütün malzemeleri soğutulmuş şampanya bardağına sırası ile dökün Bir adet çilek ile süsleyin


Mimosa (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 5 Çorba Kaşığı Portakal Suyu
  • 1/2 Bardak Şampanya
HAZIRLANIŞI :

Malzemeleri bir shaker ile iyice karıştırın Flüt bardakta servis yapın

Votka'lı Kokteyller

Blazer (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 4 cl Votka
  • 2 cl Portakal suyu
  • 3 cl Limon suyu
  • 2 damla grenadine (Nar şurubu)
HAZIRLANIŞI :

Bütün malzemeleri karıştırıcıdan geçirin ve kokteyl bardağına dökün Üzerini kiraz ve şeftali dilimleri ile süsleyin


Dionysos (1 Kişilik)


Malzemeler:
  • 3 cl Votka
  • 10 cl sek beyaz şarap
  • l çay kaşığı şeker şurubu
  • Süslemek için: Limon üzüm
HAZIRLANIŞI :

Votka beyaz şarap ve şeker şurubunu karıştırma kabına doldurun iyice karıştırdıktan sonra geniş ağızlı şarap bardağına alın Limon dilimi ve üzümle süsleyip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla