Konu
:
Kahve Terimleri &Amp; Anlamları
Yalnız Mesajı Göster
Kahve Terimleri &Amp; Anlamları
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahve Terimleri &Amp; Anlamları
Arabica
Kahve ağaçları içerisinde kıymetli olanı
Diğeri ise Robusta
Cafe Americano
Tek ya da çift ölçü (single-double shot) espresso ile sıcak suyun bir kahve bardağı (kupa) dolduracak kadar karışımı ,
Capuccino
Espresso üzerine eşit miktarda buharlı ve köpüklü süt (yaş capuccino) veya sadece köpüklü süt (kuru capuccino) konması ile elde edilen kahve
Krema
Espresso hazırlandığı zaman üzerinde oluşan karamel renkli tabaka
Espresso’nun doğru yapıldığının kanıtı
Doppio=double shot
14 gram kahve ile yapılan iki ölçü espresso (Espresso için 7 g
Kahve kullanılır)
Espresso
Koyu fırınlanmış ve taze çekilmiş kahve çekirdeklerinin (7 gram) yüksek basınçlı su buharı ile içeriklerinin açığa çıkması
Bu işlem 30 saniyeden kısa sürede olmalıdır
Espresso con Panna
Üzerine süt kreması konmuş espresso
Espresso Grande
Büyük bardakta servis yapılan espresso
Latte
Bir ya da iki ölçü espresso üzerine sıcak buharla muamele edilmiş süt
Macchiato
Espresso üzerine az miktarda sıcak süt köpüğü konması veya cam bardakta buharlı sütün üzerine yavaşça espresso konması
Mocha
Latte’ye çikolata eklenmesi; üzerine krema konabilir
Aynı zamanda Yemen'de bir bölge adı
Moka
Özellikle İtalya’da kullanılan espresso aleti
2 parçalı ve bu iki parça arasında filtre var
Alt kısma su konuyor, filtreye ise kahve konduktan sonra ocak üzerine yerleştiriliyor
Alttaki su ısındıkça buharı kahveden geçerek üstteki haznede kahve birikiyor
Muhtemelen Mocha'dan türemiş
Ristretto
Çok az su kullanılarak elde edilen koyu espresso
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul