Yalnız Mesajı Göster

Kahve Terimleri &Amp; Anlamları

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahve Terimleri &Amp; Anlamları







Arabica


Kahve ağaçları içerisinde kıymetli olanı Diğeri ise Robusta



Cafe Americano


Tek ya da çift ölçü (single-double shot) espresso ile sıcak suyun bir kahve bardağı (kupa) dolduracak kadar karışımı ,



Capuccino


Espresso üzerine eşit miktarda buharlı ve köpüklü süt (yaş capuccino) veya sadece köpüklü süt (kuru capuccino) konması ile elde edilen kahve



Krema


Espresso hazırlandığı zaman üzerinde oluşan karamel renkli tabaka Espresso’nun doğru yapıldığının kanıtı



Doppio=double shot


14 gram kahve ile yapılan iki ölçü espresso (Espresso için 7 g Kahve kullanılır)



Espresso


Koyu fırınlanmış ve taze çekilmiş kahve çekirdeklerinin (7 gram) yüksek basınçlı su buharı ile içeriklerinin açığa çıkması Bu işlem 30 saniyeden kısa sürede olmalıdır



Espresso con Panna


Üzerine süt kreması konmuş espresso

Espresso Grande


Büyük bardakta servis yapılan espresso



Latte


Bir ya da iki ölçü espresso üzerine sıcak buharla muamele edilmiş süt



Macchiato


Espresso üzerine az miktarda sıcak süt köpüğü konması veya cam bardakta buharlı sütün üzerine yavaşça espresso konması



Mocha


Latte’ye çikolata eklenmesi; üzerine krema konabilir Aynı zamanda Yemen'de bir bölge adı

Moka


Özellikle İtalya’da kullanılan espresso aleti 2 parçalı ve bu iki parça arasında filtre var Alt kısma su konuyor, filtreye ise kahve konduktan sonra ocak üzerine yerleştiriliyor Alttaki su ısındıkça buharı kahveden geçerek üstteki haznede kahve birikiyor Muhtemelen Mocha'dan türemiş



Ristretto


Çok az su kullanılarak elde edilen koyu espresso

Alıntı Yaparak Cevapla