Yalnız Mesajı Göster

Çin Mutfağından Değişik Bir Lezzet Tarifi |Çin Mantısı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mutfağından Değişik Bir Lezzet Tarifi |Çin Mantısı



Çin Mutfağından Değişik Bir Lezzet Tarifi

Çin Mantısı









Hamur malzemesi


  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç malzeme


  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 soğan
  • Deniz tuzu, karabiber
Hazırlanışı


Yumurta, su ve tuzu iyice karıştırın Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin Hamur, kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğurun Sonra hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın İçi için, yarım kilo ıspanağı ince ince doğrayın 1 adet soğanın suyuyla 3 dakika soteleyin Tuz ve biber ekleyin Daha sonra 2 bezeye ayırdığınız hamurun birini açın ve 7 cm’lik kareler halinde kesin İçine soğumuş ıspanağı koyarak şekillendirin Altına ve üstüne tereyağı sürüp, 180 dereceli fırında yarım saat pişirin


Afiyet Olsun








Alıntı Yaparak Cevapla