Yalnız Mesajı Göster

Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bir Rumeli Klasiği | Büryan (Rumeli Yemeği) | Büryan Tarifi



Bir Rumeli Klasiği
Büryan
(Rumeli Yemeği)







Malzemeler:
* 1,5 kg koyun eti
* 3 su bardağı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 5,5 su bardağı et suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* Tuz


Yapılışı



1 – İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip,yumuşayıncaya kadar haşlayın

2 – Soğanı küçük küp şeklinde doğrayınSıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin
Soğana,yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Sürekli karıştırarak kavurun

3 – Pirinci,orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayınÜzerine haşlanmış eti yerleştirinSıcak et suyunu ve tuzu ilave edin

4 – Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirinSıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla