08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantı Nasıl Yapılır?
Malzemeler(4 kişilik)
- Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı su
- 1 cay kaşığı tuz
- İçi için:
- 250-300 gr kıyma
- 1 adet ince kıyılmış soğan
- 4-5 dal maydanoz, ince ince kesilmiş
- tuz, karabiber
- Üzeri için:
- 1/2 kg yogurt
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ (ya da tereyağı)
- 1 çay kaşığıi pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- Sarımsak
Haşlamak icin: 8 bardak su, 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:- 1) Tencereye un elenir, ortasi açılır, kalan malzemeler eklenir
Sıkıca bir hamur elde edilir Yumuşak olursa kolay açamazsınız Üstü kapalı olarak 20-30 dakika dinlenmeye bırakılır
- 2) Kıymaya ince doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir, yoğurulur

- 3) Hamur 3 parçaya ayrılır, unlanarak çok ince olmayacak şekilde açılır
1 5 cm kalınlığında şeritler kesilir, sonra onlardan da 1 5 cm genişliğinde kare parçalar elde edilir (daha küçük isterseniz o da yapılabilir)
- 4) Her birine yeterince iç malzemeden koyulup istenen şekillerde kapatılır

- 5) 8 bardak su tencerede kaynatılırr, 2 çay kaşığı tuz atılırr
Mantılar suya bırakılır ve 10 dakika haşlanır
- 6) Tavaya yağ konulur, eritilir
Yağ eridikten sonra nane ve pul biber ilave edilir
- 7) Servis tabağına önce mantılar, üstüne sarımsaklı yoğurt ve en üste de yağ gezdirilir
Afiyet olsun
|
|
|