Yalnız Mesajı Göster

Mantı Nasıl Yapılır?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantı Nasıl Yapılır?









Malzemeler(4 kişilik)
  • Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 cay kaşığı tuz
  • İçi için:
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 4-5 dal maydanoz, ince ince kesilmiş
  • tuz, karabiber
  • Üzeri için:
  • 1/2 kg yogurt
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ (ya da tereyağı)
  • 1 çay kaşığıi pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Sarımsak
Haşlamak icin: 8 bardak su, 2 çay kaşığı tuz


Yapılışı:
  • 1) Tencereye un elenir, ortasi açılır, kalan malzemeler eklenir Sıkıca bir hamur elde edilir Yumuşak olursa kolay açamazsınız Üstü kapalı olarak 20-30 dakika dinlenmeye bırakılır
  • 2) Kıymaya ince doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir, yoğurulur
  • 3) Hamur 3 parçaya ayrılır, unlanarak çok ince olmayacak şekilde açılır 15 cm kalınlığında şeritler kesilir, sonra onlardan da 15 cm genişliğinde kare parçalar elde edilir (daha küçük isterseniz o da yapılabilir)
  • 4) Her birine yeterince iç malzemeden koyulup istenen şekillerde kapatılır
  • 5) 8 bardak su tencerede kaynatılırr, 2 çay kaşığı tuz atılırr Mantılar suya bırakılır ve 10 dakika haşlanır
  • 6) Tavaya yağ konulur, eritilir Yağ eridikten sonra nane ve pul biber ilave edilir
  • 7) Servis tabağına önce mantılar, üstüne sarımsaklı yoğurt ve en üste de yağ gezdirilir
Afiyet olsun







Alıntı Yaparak Cevapla