Konu
:
Rumeli Mantısı Tarifi | Rumeli Mantı Böreği (Boşnak Mantısı)
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Mantısı Tarifi | Rumeli Mantı Böreği (Boşnak Mantısı)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Mantısı Tarifi | Rumeli Mantı Böreği (Boşnak Mantısı)
R
umeli
M
antısı
T
arifi
(
R
umeli
M
antı
B
öreğ
i)
(
B
oşnak
M
antısı
)
Bu börek bir rumeli mantısı…Mantı deyince herkes suda haşlanan mantı zannediyor
Ama rumeli mantısı böyle kat kat ağızda dağılan,muhteşem bir lezzet…
M
alzemeler:
750gr un
Tuz
Su
İ
çi için:
300 gr
kıyma
2 tane soğan
Karabiber
Tuz
A
ra katları yağlamak için:
1 paket margarin
Yapılışı:
Önce bir kapta kıymayı,yemeklik şeklinde doğradığımız soğanı,tuzu ve karabiberi iyicene karıştırıp bir kenara koyalım
Un,tuz ve ılık suyla yumuşak bir hamur tutalım
15dk
dinlendirelim
Hamuru 10 bezeye ayıralım
10 bezeyi tabak büyüklüğünde açalım
Açtığımız bezelerin aralarına eritilmiş ılık margarinden birer kaşık koyalım
Aralarda kenarlarından çekerek büyütelim
10 bezeyide bitirince üstüne yağ sürüp masaya ters çevirelim
Kenarlarından çekerek biraz daha büyütelim
Çok inceltmeyin
Hamuru 6cm’lik kareler keselim
Kestiğimiz parçaların ortasına kıymaları yerleştirip bohça şeklinde kapatalım
Yağlanmış tepsiye katladığımız taraf alta gelecek şekilde dizelim
En üstünü tekrar yağlıyalım
200c’de kızarana kadar pişirelim
Afiyet Olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul