08-04-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri

Patlıcanlı Makarna
Malzemeler
- Patlıcan (2 adet),
- Kalem makarna -panne (1 paket),
- Kırmızı biber (1 adet),
- Soğan (1 adet),
- Maydanoz(1/2 demet),
- Tuz (1 tatlı kaşığı),
- Limon suyu (yarım adet),
- Sarımsak (2 diş),
- Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
Hazırlanışı
2 adet patlıcanı kenarlarından delerek bir ocağın üzerinde (çıplak açık ateşte) közleyin 2Bir tencerede kaynamakta olan suyun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin İçine 1 paket kalem makarna (perine) yi koyarak 10 dakika boyunca haşlayın 3 Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın
Diğer bir yanda közlenmiş olan patlıcanları ocaktan alın ortadan ikiye bölerek içlerini bir kaşık yardımıyla ayırın ve temiz bir tabağın içine alın 1 adet soğanı ince ince dilimleyin 1 adet içi temizlenmiş kırmızı biberi uzun ince dilimleyin Közlediğiniz patlıcanları ince ince dilimleyin Yarım demet maydanozu ince ince dilimleyin
Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak altın sarısı renk alana kadar kavurun Soğanlar rengini alınca üzerine 2 diş ezilmiş sarımsak ve dilimlediğiniz kırmızı biberleri ilave edin ve karıştırarak sotele-meye devam edin 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine dilimlediğiniz maydanozu,1 tatlı kaşığı tuzu, dilimlediğiniz patlıcanları ve yarım adet limonun suyunu koyun Malzemeleri karıştırın Bu esnada diğer tencerede haşladığınız makarnayı sıcak suyun içinden süzün ve soğutmadan direk tavanın içine aktarın Tüm malzemeleri beraber karıştırın 2-3 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan indirin ve servis tabaklarına alın Sıcak olarak servis edin

Köfteli Makarna Tarifi
Malzemeler
- 2 Çorba Kaşığı Bayat Ekmek İçi
- 250 gr Dana Kıyma
- 1 Paket Yumurtalı Spagetti
- 1 Yumurta
- 1 Soğan
- 2 Su Bardağı Domates Ezmesi
- 2 Çorba Kaşığı Et Suyu
- 1 Tutam Taze Fesleğen veya Nane, Tuz
- 2 Çorba Kaşiği Zeytinyağı
- 3-4 Dal Maydanoz
- 1 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Hazırlanışı
1 – Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi,kıyılmış maydanoz,yumurta ve peyniri kariştirin Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun Fındık büyüklüğünde köfteler yapın Izgarada kızartın
2 – Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin Tuz,kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin
3 – Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın
|
|
|