08-04-2012
|
#8
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri

Ton Balıklı Makarna
Malzemeler
- 1 paket fiyonk makarna
- 1 kutu ton balığı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet limonun suyu
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
Yumurtaları katı hale gelene kadar haşlayın, soyup, bekletin Makarnaları kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün
Bir kapta limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve mayonezi çırpın Doğranmış dereotu, ton balığı ve makarnayı üstüne ekleyip, karıştırın Haşlanmış yumurtaları doğrayıp servis yapın

Safranlı Ufo Makarna
Malzemeler
- 4 adet tavuk göğüs eti
- 1 paket renkli makarna
- 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı safran
- 4 diş sarmısak
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün
Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin Makarnayla birlikte servis yapın
|
|
|