Yalnız Mesajı Göster

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri

Eski 08-04-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri






Mantarlı Fırın Makarna


Malzemeler
  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 litre su
  • tuz
İçi için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı haşlanıp doğranmış mantar
Üzeri için:
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
Hazırlanışı

1- Fırın makarnayı ortadan ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşamayacak şekilde (8-10 dk) haşlayın

2- Haşladığınız makarnaları süzgeçe alın soğuk sudan geçirin ve 1-2 dakika süzgeçte bekletin

3- Beşamel sos için margarini ve unu varsa sosluk yoksa teflon bir tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun

4- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırın Sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın

5- Makarnayı haşladığınız tencerede, beşamel sos, 1 su bardağı kaşar peyniri ve mantarı karıştırın

6- Karışımı borcama ya da porselen fırın kabına alın

7- Üzerine 2 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin








Keşli Erişte


Malzemeler
  • 3 su bardağı erişte
  • 1,5 litre kaynar su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş
  • İsteğe göre ceviz
  • (haşlamak için bir tutam tuz)
Hazırlanışı

1- 3 su bardağı erişteyi 1,5 litre suda iyice yumuşayana kadar haşlayın

2- Erişte haşlanırken keşi rendeleyin ve tereyağı ile birlikte tavaya alarak pembeleşene kadar kavurun (bu aşamada isterseniz yarım su bardağı ceviz ekleyebilirsiniz)

3- Haşlanan erişteyi servis tabağına alın, üzerine kavurduğunuz keşi serperek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla