Yalnız Mesajı Göster

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri

Eski 08-04-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri






Toskana Usulü Picci Makarna


Malzemeler
  • 4 cup çok amaçlı un
  • 1,5 cup su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 8 dal maydanoz
Hazırlanışı

1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın

2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1 kademede çalıştırın, kalan unu ve suyu ekleyerek toplam 8 dakika karıştırın

3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2 kademede 3 dakika karıştırın

4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın

5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun

6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin

7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin

8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın Pişen makarnaları servis tabağına alın ve sosunu ekleyerek servis yapın

Üzerindeki sos: Sosisli Ragu


Malzemeler
  • 10-12 adet (sosis ince kıyılmış)
  • 1,5 ölçek beyaz şarap (ben kullanmadım)
  • 1,5 ölçek yoğun krema
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı rezene
  • 1 tutam kırmız biber
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı

Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin Geri kalan tüm mazlemeyi ekleyin 1-2 dakika daka pişirip ocaktan alın






Fırında Bezelyeli Makarna


Malzemeler
  • 1 adet iri soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 150 gr kıyma
  • 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 paket makarna
  • tuz-karabiber-kırmızı pulbiber
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ve yağ ile kavurun

Salça ve bezelyeyi de ekleyip karıştırın, baharat ekleyin

Makarnayı haşlayıp süzün ve kıymalı harçla karıştırıp bir fırın kabına alın

Tereyağı eritip unu ekleyin ve kavurun, sütü de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin ve makarnanın üzerine alıp biraz karıştırın

200 derecedeki fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peyniri rendesini de serpip kaşar iyice eriyene kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla