Konu
:
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
08-04-2012
#
14
Prof. Dr. Sinsi
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
Toskana Usulü Picci Makarna
Malzemeler
4 cup çok amaçlı un
1,5 cup su
2 yemek kaşığı tuz
8 dal maydanoz
Hazırlanışı
1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın
2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1
kademede çalıştırın, kalan unu ve suyu ekleyerek toplam 8 dakika karıştırın
3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2
kademede 3 dakika karıştırın
4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın
5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun
6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin
7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin
8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın
Pişen makarnaları servis tabağına alın ve sosunu ekleyerek servis yapın
Üzerindeki sos: Sosisli Ragu
Malzemeler
10-12 adet (sosis ince kıyılmış)
1,5 ölçek beyaz şarap (ben kullanmadım)
1,5 ölçek yoğun krema
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı rezene
1 tutam kırmız biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı
Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin
Geri kalan tüm mazlemeyi ekleyin 1-2 dakika daka pişirip ocaktan alın
Fırında Bezelyeli Makarna
Malzemeler
1 adet iri soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
150 gr kıyma
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı salça
1 paket makarna
tuz-karabiber-kırmızı pulbiber
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayın, kıyma ve yağ ile kavurun
Salça ve bezelyeyi de ekleyip karıştırın, baharat ekleyin
Makarnayı haşlayıp süzün ve kıymalı harçla karıştırıp bir fırın kabına alın
Tereyağı eritip unu ekleyin ve kavurun, sütü de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin ve makarnanın üzerine alıp biraz karıştırın
200 derecedeki fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peyniri rendesini de serpip kaşar iyice eriyene kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul