08-04-2012
|
#22
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri

Taze Kabaklı Makarna
Malzemeler
- 1 paket makarna
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 8-10 adet çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy domates
- Yeteri kadar tuz
- Yeteri kadar su
Hazırlanışı- Makarnayı tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın
- Biberi iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkarın, kabakları yıkayıp kazıyın
- Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın
- Biberi ve kabakları buhar tenceresinde yumuşayana kadar haşlayın
- Makarna haşlanınca suyunu süzün
- Tencerede sıvı yağı kızdırın ardından makarna ile karıştırın
- Servis yaparken sebzeleri ve zeytinleri makarna ile karıştırın
- Sıcak olarak servis yapın

Patates Makarnası
Malzemeler
- 450 gr haşlanmış patates
- 150 gr un
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam köri
- 1 tutam sumak
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal kişniş
- 2-3 dal kekik
- 2-3 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Yeterince tuz
Hazırlanışı- Haşlanmış patatesleri iyice ezin
İçine yumurta ve unu ekleyip ele yapışmayacak hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun
- Düz bir zemine un serpin ve hamuru 1,5-2 cm genişliğinde açın
Ardından küçük parçalar halinde kesip elinizde yuvarlayın
- Patates toplarını kaynar suda 4-5 dakika haşlayın
- Sos için rondoya daha önceden kavurduğunuz dolmalık fıstıkları, maydanozu, kişnişi, kekiği, dereotunu, zeytinyağını, baharatları ve parmesan peynirini ilave edip iyice karıştırın
- Pişen patates toplarını sıcak bir tavaya alın, içine hazırladığınız sosu ekleyip birkaç defa ezmeden karıştırın
- Servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın
|
|
|