Yalnız Mesajı Göster

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri

Eski 08-04-2012   #29
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri






Pasta Makarna

Malzemeler
  • 1/2 Paket Çubuk Makarna
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Fiske Karabiber
  • 1 Fiske Tuz
  • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1 Adet Patlıcan
  • 4 Adet Kırmızı Biber
  • 7 Adet Yeşil Dolmalık Biber
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Tarif


Patlıcanı soyup ince ince dilimleyelim Biberleri kalın şeritler şeklinde uzunlamasına keselim Kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alalım Tencerede makarnaları haşlamak için su kaynatalım Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ettikten sonra makarnaları biraz diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim Derin bir kapta yoğurt ,yumurta tuz ve karabiberi çırparak karıştıralım Süzdüğümüz makarnaları ekleyerek iyice karıştıralım Pişirme kağıdı ile kapladığımız baton kek kalıbının dibine renkli biberlerden dizelim Geriye kalan biberlerin tümünün zarlarını soyalım Elimize eldivenleri takıp makarnaları tutam tutam elimize alıp düzeltelim Makarnaları biberlerin üzerine uzatarak düzgünce koyalım Bir kat dizdikten sonra kızarttığımız patlıcan ve biberlerden dizerek üzerine kaşar peyniri serpelim Tekrar makarnalardan koyup aynı işlemi tekrarlayalım Kalan sosu üzerine döktükten sonra 200 derece fırında her tarafı kızaracak şekilde pişirelim Fırından çıkarıp ters çevirelim Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım







Safranlı Makarna

Malzemeler
  • – 1 paket yumurtalı erişte
  • – 2 dal taze soğan
  • – 2 dal taze sarımsak
  • – 4-5 dal maydanoz
  • – 2 çorba kaşığı margarin
  • – 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • – 1 tutam safran
  • – 1 havuç
  • – tuz
Hazırlanışı

Taze soğan ve sarımsakları temizleyip, ince ince doğrayın ve bir kaseye alıp, elinizde ovarak halka halka ayırın Maydanozu temizleyip robotta çekin ya da ince ince doğrayın Tencerede margarini ısıtıp, soğan ve sarımsağı hafif pembeleşinceye kadar kavurun Ocağın altını kapatıp, ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın Ayrı bir tencerede suyu kaynatıp, suya tuz ve safran ekleyerek makarnayı haşlayın Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin Havucu temizleyerek sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar soteleyin Makarnayı servis tabağına alıp, üzerini havuçla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla