Konu
:
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
08-04-2012
#
29
Prof. Dr. Sinsi
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri
Pasta Makarna
Malzemeler
1/2 Paket Çubuk Makarna
2 Su Bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
1 Fiske Karabiber
1 Fiske Tuz
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Adet Patlıcan
4 Adet Kırmızı Biber
7 Adet Yeşil Dolmalık Biber
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Tarif
Patlıcanı soyup ince ince dilimleyelim
Biberleri kalın şeritler şeklinde uzunlamasına keselim
Kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alalım
Tencerede makarnaları haşlamak için su kaynatalım
Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ettikten sonra makarnaları biraz diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim
Derin bir kapta yoğurt ,yumurta tuz ve karabiberi çırparak karıştıralım
Süzdüğümüz makarnaları ekleyerek iyice karıştıralım
Pişirme kağıdı ile kapladığımız baton kek kalıbının dibine renkli biberlerden dizelim
Geriye kalan biberlerin tümünün zarlarını soyalım
Elimize eldivenleri takıp makarnaları tutam tutam elimize alıp düzeltelim
Makarnaları biberlerin üzerine uzatarak düzgünce koyalım
Bir kat dizdikten sonra kızarttığımız patlıcan ve biberlerden dizerek üzerine kaşar peyniri serpelim
Tekrar makarnalardan koyup aynı işlemi tekrarlayalım
Kalan sosu üzerine döktükten sonra 200 derece fırında her tarafı kızaracak şekilde pişirelim
Fırından çıkarıp ters çevirelim
Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım
Safranlı Makarna
Malzemeler
– 1 paket yumurtalı erişte
– 2 dal taze soğan
– 2 dal taze sarımsak
– 4-5 dal maydanoz
– 2 çorba kaşığı margarin
– 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
– 1 tutam safran
– 1 havuç
– tuz
Hazırlanışı
Taze soğan ve sarımsakları temizleyip, ince ince doğrayın ve bir kaseye alıp, elinizde ovarak halka halka ayırın
Maydanozu temizleyip robotta çekin ya da ince ince doğrayın
Tencerede margarini ısıtıp, soğan ve sarımsağı hafif pembeleşinceye kadar kavurun
Ocağın altını kapatıp, ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın
Ayrı bir tencerede suyu kaynatıp, suya tuz ve safran ekleyerek makarnayı haşlayın
Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin
Havucu temizleyerek sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın
Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar soteleyin
Makarnayı servis tabağına alıp, üzerini havuçla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul