08-04-2012
|
#30
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri

Kuşkonmazlı Makarna
Malzemeler- 200 gr
kuşkonmaz
- 150 ml
krema
- 2 diş sarımsak (temizlenmiş, bütün bırakılmış)
- 50 gr eski kaşar peyniri (yarısı rendelenmiş diğer yarısı ince dilim kesilmiş)
- 250 gr
tagliatelle makarna
Hazırlanışı
Kuşkonmazların odunsu kısımlarını temizleyin Her birini 5-6 cm uzunluğunda parçalara kesin ve uç kısımları ile sap kısımlarını ayırın
Kremaya sarımsakları ekleyin Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve 1-2 dakika daha ısıtıp ateşten alın Sarımsakları çıkarın
Kuşkonmazların sap kısımlarını, tuzlu, kaynar bol suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika haşlayın ve süzün
Kremaya haşlanmış kuşkonmaz ve rendelenmiş peyniri katın Püre kıvamına gelinceye kadar robattan geçirin
Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda, arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar haşlayın Makarnayı, ateşten almadan önceki son iki dakika, ayırdığınız kuşkonmaz saplarını katın
Makarnayı, ateşten alıp, süzün ve kremayı ekleyip, hafifçe karıştırın
Dilim peynirleri serperek servis yapın

Sebze Soslu, Yumurtalı Burgu Makarna
Malzemeler
- 1 paket yumurtalı burgu makarna
- 1 servis kaşığı zeytin yağı
- 125 gr
küp şeklinde doğranmış derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 adet doğranmış kırmızı soğan
- 1 adet doğranmış tatlı sarı biber
- 1 adet doğranmış tatlı kırmızı biber
- 1 adet doğranmış tatlı yeşil biber
- 1 adet doğranmış kabak
- 1 adet doğranmış domates
- 2 servis kaşığı güneşte beklemiş domates salçası
- İsteğinize göre tuz ve toz biber
- Süs için koparılmış maydanoz yaprakları
Hazırlanışı
Makarnalar haşlanırken tavaya yağı koyun ve orta ateşte biraz kızartın Tavuk parçalarını atın, suyunu çekene kadar, 6 dakika civarında, karıştırarak kızartın Sarımsağı ve diğer tüm sebzeleri ekleyin, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4 dakika, pişirin Sebzeler yumuşadıktan sonra domates salçasını ekleyin ve karıştırın
Makarnalar aldente kıvamda haşlandıktan sonra süzün ve yaptığınız karışımı üstüne ekleyin Tuz ve biberle çeşitlendirin Karışımı tabaklara bölüm ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin
|
|
|