Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
İç Baklalı Pilav
Malzemeler
1 su bardağı iç bakla
1,5 su bardağı pirinç
3 taze soğanın yaprakları
4-5 sap dereotu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı etsuyu
1 adet kesmeşeker
4-5 damla limon suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı
Bu pilavı taze içbakla ile de kabuklu kurutulmuş iç bakla ile de hazırlayabilirsiniz
Öncelikle baklaları suda haşlıyoruz
Baklalarınız kuru ise akşamdan soğuk suda ıslatarak ardından daha uzun süre haşlamanız gerekecektir
Ben taze iken haşlanıp derin dondurucuda dondurulmuş bakla ile hazırladım
Taze yada dondurulmuş bakla ile hazırlamanızı tavsiye ediyorum
Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı zeytinyağında ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz
Ardından tuzlu sıcak suda ıslatıp 1-2 saat beklettiğimiz pirinçleri ,suyunu süzerek baklalara ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz
Son olarak kıyılmış dere otunu ,etsuyunu ,kesmeşekeri ,tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz
4-5 damla limon suyunu pilavın üzerine damlattıktan sonra ,pilavın üzerine kağıt havlu örterek ,tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz
Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Saltanat Pilavı
Malzemeler
Köfte malzemeleri:
300 gr
kıyma
1 yumurta
1 fincan galeta unu
Karabiber ,kırmızıbiber
1 adet kuru soğan
Pilav malzemeleri:
1 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı pirinç
4-5 kök ıspanak
2 adet havuç
Hazırlanışı
Köfte malzemelerini karıştırılıp yoğurularak minik minik köfteler hazırlanır
Minik köfteler kızgın yağda veya fırında pişirilir
Pilavımızı da 3 su bardağı su ile pişiriyoruz
Havuç ve ıspanağımızı da ayrı ayrı soteliyoruz
Pilavımızı ikiye bölüyoruz
Bir kısmını ıspanak ile karıştırıyoruz
Kalan pilavıda sotelediğimiz havuç ile karıştırıyoruz
Kek kalıbının dibine kızartılmış köfteler yerleştirilir
Üzerine havuçlu pilav en üste ıspanaklı pilav karışımı konulur ve bastırılır
Servis tabağına ters çevrilip servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul