Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Mercimekli Bulgur Pilavı(Müceddere)


Malzemeler
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 tane büyükçe soğan(soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur)
  • 1 tane et bulyon
  • Tuz
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 100g margarin
Hazırlanışı

İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsınTencereye soğanı ince ince kıyın margarin ile birlikte kavurunPişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsunMercimekleri ilave edinBulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyorSuyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın

NOT:Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilirBaşka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülür






Maklube


Malzemeler
  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet patates
  • 2 kase pirinç
  • 1 kaşık tereyağı
  • tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı

Kuşbaşı doğranmış eti bir tavada pişirin, suyunu çekmeye yakın birkaç parçaya böldüğünüz sarımsağı ve baharatları ekleyin1 bardak kaynar su ilave edin ve pişmeye bırakın Diğer taraftan patatesi dilim dilim doğrayıp kızartın Soğanı halka halka doğrayın Tabanı yağlanmış derince bir tencerenin dibine soğanları dizin Üzerine pişirdiğiniz etleri suyu ile beraber boşaltın Etlerin üzerini kızarmış patates il kapatın Son olarak üzerine pirinci yayın Yaklaşık 4 kase kaynamış suyu yavaşça pirincin üzerine boşaltın En üste tereyağı parçaları koyup kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin

Tencerenin üzerine servis tabağını örtün ve tabakla beraber dikkatli bir şekilde tencereyi ters çevirin Yavaş yavaş tencereyi kaldırın

Alıntı Yaparak Cevapla