Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Mercimekli Bulgur Pilavı(Müceddere)
Malzemeler
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 tane büyükçe soğan(soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur
)
1 tane et bulyon
Tuz
3 su bardağı sıcak su
100g margarin
Hazırlanışı
İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsın
Tencereye soğanı ince ince kıyın margarin ile birlikte kavurun
Pişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsun
Mercimekleri ilave edin
Bulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyor
Suyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın
NOT:
Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir
Başka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülür
Maklube
Malzemeler
500 gr kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 adet patates
2 kase pirinç
1 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranmış eti bir tavada pişirin, suyunu çekmeye yakın birkaç parçaya böldüğünüz sarımsağı ve baharatları ekleyin
1 bardak kaynar su ilave edin ve pişmeye bırakın
Diğer taraftan patatesi dilim dilim doğrayıp kızartın
Soğanı halka halka doğrayın
Tabanı yağlanmış derince bir tencerenin dibine soğanları dizin
Üzerine pişirdiğiniz etleri suyu ile beraber boşaltın
Etlerin üzerini kızarmış patates il kapatın
Son olarak üzerine pirinci yayın
Yaklaşık 4 kase kaynamış suyu yavaşça pirincin üzerine boşaltın
En üste tereyağı parçaları koyup kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin
Tencerenin üzerine servis tabağını örtün ve tabakla beraber dikkatli bir şekilde tencereyi ters çevirin
Yavaş yavaş tencereyi kaldırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul