Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Büryan Pilavı


Malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 4 çorba kaşıgı margarin
  • 1 demet taze nane
  • 2 demet taze soğan
  • tuz, karabiber
Hazırlanışı

Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın

Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin Etler pişince kevgirle başka bir yere alın Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, süzün Bir tencerede üç kaşık margarini eritin Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun Beş on dakika sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyin, kavurmaya devam edin Bir süre beraber kavrulsunlar Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık beş bardak etsuyunu pirince dökün Etleri de üzerlerine dizin Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin









Perde Pilavı


Malzemeler

Pilavı için:
  • 1 kase pirinç
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 kase tavuk suyu
  • 2 adet tavuk budu
  • kuş üzümü
  • karabiber, tuz
Hamuru için:
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • aldığı kadar un
Hazırlanışı

Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım

Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın

Hamurun yapımı

Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirinİçine pilavı boşaltın Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Ters çevirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla