Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
10
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Şehriye Pilavı
Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
sıcak su
tuz
tavuk bulyon(isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin
Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun
Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin
İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz
Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın
Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz
Afiyet olsun
Havuçlu Pilav
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
2 yemek kaşığı file badem
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tavuk suyu
1,5 su bardağı su
tuz
Hazırlanışı
[*]
Havucu kazıyıp, küçük küpler halinde dilimleyin
[*]
Pilav yapacağınız tencereye sıvı yağı ve havuçları koyup, şöyle bir kavurun
[*]
1/2 çay bardağı kadar su ilave edip, kapağı kapalı şekilde havuçları pişirin
[*]
Havuçlar suyu çekince bademleri ve tereyağını ilave edin
[*]
Bademlerin rengi dönünce yıkayıp kuruladığınız pirinçleri katıp, kavurun
[*]
Kuş üzümü, tavuk suyu, tuz ve sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin
[*]
Suyunu çeken pilavı karıştırıp, 10 dakika dinlendikten sonra servis yapın
Notlar
İstenirse içine 1 çay kaşığı tarçın da eklenebilir
Havuçları yumuşacık olana kadar pişirmeyin
Pirinçlerle birlikte de pişecekler
Ben tavuk suyunu buz kalıplarında donduruyorum
Böylece pilavlara küp küp atıyorum
Siz kullanmayabilirsiniz
File badem yerine normal badem de kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul