Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Şehriye Pilavı


Malzemeler
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • sıcak su
  • tuz
  • tavuk bulyon(isteğe bağlı)
Hazırlanışı

Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz Afiyet olsun






Havuçlu Pilav



Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı file badem
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tavuk suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • tuz
Hazırlanışı[*]Havucu kazıyıp, küçük küpler halinde dilimleyin[*]Pilav yapacağınız tencereye sıvı yağı ve havuçları koyup, şöyle bir kavurun[*]1/2 çay bardağı kadar su ilave edip, kapağı kapalı şekilde havuçları pişirin[*]Havuçlar suyu çekince bademleri ve tereyağını ilave edin[*]Bademlerin rengi dönünce yıkayıp kuruladığınız pirinçleri katıp, kavurun[*]Kuş üzümü, tavuk suyu, tuz ve sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin[*]Suyunu çeken pilavı karıştırıp, 10 dakika dinlendikten sonra servis yapınNotlar
  • İstenirse içine 1 çay kaşığı tarçın da eklenebilir
  • Havuçları yumuşacık olana kadar pişirmeyin Pirinçlerle birlikte de pişecekler
  • Ben tavuk suyunu buz kalıplarında donduruyorum Böylece pilavlara küp küp atıyorum Siz kullanmayabilirsiniz
  • File badem yerine normal badem de kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla