Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Sebzeli Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
tuz,şeker
yarım çay bardağı kadar bezelye içi(konserve olmamalı)
yarım çay bardağı kadar küp dğranmış havuç(konserve olmamalı)
1 adet küp doğranmış patates
arzu edilirse yarım çay bardağı konserve süt mısırı
iki diş sarımsak
zeytinyağı
tereyağı
Hazırlanışı
Tarif Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim
Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz
Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım
Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım
Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım
Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim
Tel tel oluncaya kadar kavuralım
Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz
)sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım
Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim
Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim
Hepsi birlikte demlenmeye bırakalım
Daha sonra konserve süt mısıryla süsleyerek servis edelim
Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı
Malzemeler
3 Tavuk But
1 Kase Kayısı
1 Çay B
Kuru Üzüm
2 Çorba K
Badem
1 Çorba K
Hardal
1 Çorba K
Bal
Sıvıyağ
Tuz
Değirmen Karabiber
Pilavı İçin:
3 Su B
Pirinç
2 Çorba K
Tereyağı
1 Su B
Et Suyu
Tuz
Su
Hazırlanışı
Tencereye sıvıyağ döküyoruz
Bademleri ekleyip kavuruyoruz
Tavukları kemiklerinden ayırıp doğuruyoruz
Bademle birlikte tavukları kavurmaya devam ediyoruz
Tuz ve karabiber ekliyoruz
Kuru kayısıları doğruyoruz
Üzüm ve kayısıları yıkayıp süzüyoruz
Süzdükten sonra tavuğa ekliyoruz
Hardal ve balı ekleyip karıştırıyoruz
Biraz sıcak su ekleyip tavuğu pişiriyoruz
Pilavı için, tereyağını tencereye koyuyoruz
Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz
Et suyu ve üzerini bir parmağı geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz
Tuzunu ilave edip karıştırıyoruz
Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz
Servis tabağına pişen pilavımızı koyuyoruz
Üzerine ballı bademli tavuğunu koyup servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul