Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Sebzeli Pilav

Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • tuz,şeker
  • yarım çay bardağı kadar bezelye içi(konserve olmamalı)
  • yarım çay bardağı kadar küp dğranmış havuç(konserve olmamalı)
  • 1 adet küp doğranmış patates
  • arzu edilirse yarım çay bardağı konserve süt mısırı
  • iki diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tereyağı
Hazırlanışı

Tarif Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim

Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz
Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım

Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalımBu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalımOnlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim
Tel tel oluncaya kadar kavuralım

Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz)sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalımHaşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelimPilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelimHepsi birlikte demlenmeye bırakalımDaha sonra konserve süt mısıryla süsleyerek servis edelim






Tavuklu Kayısılı Saray Pilavı





Malzemeler
  • 3 Tavuk But
  • 1 Kase Kayısı
  • 1 Çay B Kuru Üzüm
  • 2 Çorba K Badem
  • 1 Çorba K Hardal
  • 1 Çorba K Bal
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Değirmen Karabiber
Pilavı İçin:
  • 3 Su B Pirinç
  • 2 Çorba K Tereyağı
  • 1 Su B Et Suyu
  • Tuz
  • Su
Hazırlanışı

Tencereye sıvıyağ döküyoruz Bademleri ekleyip kavuruyoruz Tavukları kemiklerinden ayırıp doğuruyoruz Bademle birlikte tavukları kavurmaya devam ediyoruz

Tuz ve karabiber ekliyoruz Kuru kayısıları doğruyoruz Üzüm ve kayısıları yıkayıp süzüyoruz Süzdükten sonra tavuğa ekliyoruz Hardal ve balı ekleyip karıştırıyoruz Biraz sıcak su ekleyip tavuğu pişiriyoruz

Pilavı için, tereyağını tencereye koyuyoruz Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz Et suyu ve üzerini bir parmağı geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz Tuzunu ilave edip karıştırıyoruz

Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz Servis tabağına pişen pilavımızı koyuyoruz Üzerine ballı bademli tavuğunu koyup servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla