Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
15
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Buğday Pilavı
Malzemeler
250 gr buğday
1 adet orta boy soğan
1,5 dal taze biberiye
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 litre et ya da tavuk suyu
Yapılışı
Buğdayı ılık suda yıkayın süzün ve derin bir kaseye koyarak 1 saat kadar şişmesini bekleyin
Tavuk suyunu tencereye alarak kaynatın, kaynar kaynamaz içine süzdüğünüz buğdayları atın
Kısık ateşte buğday suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin (dişe gelir kıvamda olacak) ve ocaktan alarak kapağı kapalı olarak dinlendirin
Zeytinyağını geniş bir tavaya alın, piyazlık doğradığınız soğanları ekleyerek rengi kahverengi oluncaya kadar soteleyin
Rengi değişen soğanlara suyunu çeken buğdayları ekleyerek soteleyin
Son olarak çok ince kıydığınız biberiye yapraklarını ekleyin ve sıcak servis yapın
Etli Pilav
Malzemeler
200 gr kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
tuz
karabiber
isteğe göre 1 adet et bulyon
Yapılışı
Kuzu etlerini keskin bir bıçak yardımıyla ufaltın
Soğanı tencereye alın, tereyağı ile hafifçe pembeleşene kadar soteleyin
Etleri ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun
5-6 dakika soteledikten sonra etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin ve kapağı kapalı olarak etler suyu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri suyunu çeken etlerin üzerine ilave edin ve kavurun
Son olarak isteğinize göre et bulyon ile tatlandırdığınız suyu pirinçlere ekleyin
Kapağı kapalı olarak göz göz oluncaya kadar yüksek ateşte, göz göz olduktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul