Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Buğday Pilavı


Malzemeler
  • 250 gr buğday
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1,5 dal taze biberiye
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre et ya da tavuk suyu
Yapılışı
  • Buğdayı ılık suda yıkayın süzün ve derin bir kaseye koyarak 1 saat kadar şişmesini bekleyin
  • Tavuk suyunu tencereye alarak kaynatın, kaynar kaynamaz içine süzdüğünüz buğdayları atın
  • Kısık ateşte buğday suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin (dişe gelir kıvamda olacak) ve ocaktan alarak kapağı kapalı olarak dinlendirin
  • Zeytinyağını geniş bir tavaya alın, piyazlık doğradığınız soğanları ekleyerek rengi kahverengi oluncaya kadar soteleyin
  • Rengi değişen soğanlara suyunu çeken buğdayları ekleyerek soteleyin Son olarak çok ince kıydığınız biberiye yapraklarını ekleyin ve sıcak servis yapın





Etli Pilav

Malzemeler
  • 200 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • tuz
  • karabiber
  • isteğe göre 1 adet et bulyon
Yapılışı
  • Kuzu etlerini keskin bir bıçak yardımıyla ufaltın Soğanı tencereye alın, tereyağı ile hafifçe pembeleşene kadar soteleyin
  • Etleri ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun 5-6 dakika soteledikten sonra etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin ve kapağı kapalı olarak etler suyu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri suyunu çeken etlerin üzerine ilave edin ve kavurun
  • Son olarak isteğinize göre et bulyon ile tatlandırdığınız suyu pirinçlere ekleyin
  • Kapağı kapalı olarak göz göz oluncaya kadar yüksek ateşte, göz göz olduktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla