Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Ebegümecili Bulgur Pilavı



Malzemeler
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
  • (isterseniz salça yerine 1 adet domates rendesi)
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 2 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 15-20 yaprak ebegümeci
  • tuz
Yapılışı[*]Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurunBulguru 1-2 su yıkayın ve süzün[*]Üzerine doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayıklayıp doğradığınız ebegümeçlerini ekleyin[*]Ebegümecinin üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 kez karıştırınBulgurun üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin[*]Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın






Bademli Üzümlü Pilav

Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağından az file badem
  • 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz (isteğe göre 1,5 adet et bulyon)
Yapılışı

Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dk bekletilir Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir
Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 10 dk kadar dinlendirilerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla