Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
18
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Ebegümecili Bulgur Pilavı
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
(isterseniz salça yerine 1 adet domates rendesi)
1 adet ortaboy soğan
2 su bardağı sıcak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
15-20 yaprak ebegümeci
tuz
Yapılışı
[*]
Soğanı yemeklik doğrayın, ortaboy bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları ekleyerek hafif kavurun
Bulguru 1-2 su yıkayın ve süzün
[*]
Üzerine doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin, biraz kavurduktan sonra ayıklayıp doğradığınız ebegümeçlerini ekleyin
[*]
Ebegümecinin üzerine bulguru ekleyin ve 1-2 kez karıştırın
Bulgurun üzerine suyu ekleyin ve kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirin
[*]
Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın
Bademli Üzümlü Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağından az file badem
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su
Tuz (isteğe göre 1,5 adet et bulyon)
Yapılışı
Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dk
bekletilir
Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür
Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavrulmaya devam edilir
Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
10 dk
kadar dinlendirilerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul