Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #21
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Ali Nazik Pilavı


Malzemeler
  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet limon suyu
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 200 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Pilav İçin
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı
  • İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce normal ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin
  • Bu arada patlıcanları közleyin İçini çıkarıp bir kaba alın, Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin Ezerek karıştırın
  • Bir kaseye yoğurdu ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırın
  • Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun
  • Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuz gibi açın içine patlıcanlı karışımı dökün Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun
  • Arzuya göre servis yapmadan önce üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz






Fırında Pilavlı Kuzu Gerdan


Malzemeler
  • 1 kghaşlanmış kuzu gerdan eti
  • 2 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çorba kdomates salçası
  • 1 tatlı kbiber salçası
  • tane karabiber
  • tuz
  • 25 su bpirinç
  • 15 su barpa şehriye
  • et suyu
  • tuz
  • sıvıyağ
Hazırlanışı

Arpa şehriyeyi sıvıyağda kavurun Rengi değişince üzerine doğranmış soğanları da ekleyerek kavurun Soğanlar da kavrulduktan sonra pirinci de ilave edip tuzunu ayarlayın Daha sonra kavrulan pirinç ve arpa şehriyeyi tepsiye alın

Daha önceden,defne yaprağı ,sarımsak ve tane karabiber ile beraber haşladığınız etleri de tepsiye ekledikten sonra pişirecek kadar su ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla