Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
21
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Ali Nazik Pilavı
Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
2 diş sarımsak
2 adet limon suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 çorba kaşığı margarin
Pilav İçin
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
Hazırlanışı
İyice yıkanmış pirinci margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun
Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce normal ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin
Bu arada patlıcanları közleyin
İçini çıkarıp bir kaba alın, Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin
Ezerek karıştırın
Bir kaseye yoğurdu ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırın
Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun
Servis tabağına önce pilavı koyup ortasını havuz gibi açın
içine patlıcanlı karışımı dökün
Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun
Arzuya göre servis yapmadan önce üzerine kırmızı biberli yağ gezdirebilirsiniz
Fırında Pilavlı Kuzu Gerdan
Malzemeler
1 kg
haşlanmış kuzu gerdan eti
2 soğan
2 defne yaprağı
4 diş sarımsak
1 çorba k
domates salçası
1 tatlı k
biber salçası
tane karabiber
tuz
2
5 su b
pirinç
1
5 su b
arpa şehriye
et suyu
tuz
sıvıyağ
Hazırlanışı
Arpa şehriyeyi sıvıyağda kavurun
Rengi değişince üzerine doğranmış soğanları da ekleyerek kavurun
Soğanlar da kavrulduktan sonra pirinci de ilave edip tuzunu ayarlayın
Daha sonra kavrulan pirinç ve arpa şehriyeyi tepsiye alın
Daha önceden,defne yaprağı ,sarımsak ve tane karabiber ile beraber haşladığınız etleri de tepsiye ekledikten sonra pişirecek kadar su ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul