Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #22
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Cevizli Bulgur Pilavı


Malzemeler
  • 1 Adet soğan
  • 1 Kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı ince bulgur
  • 1 Çorba kaşığı kuşüzümü
  • 2 Adet ince doğranmış sivri biber
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
  • 1 Adet soğanı rendeleyin
  • Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın
  • Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun
  • Üzerine 1 su bardağı suyu dökün
  • Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin
  • 1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin
  • Kısık ateşte pişirin
  • Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin
  • Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın






Azeri Pilavı


Malzemeler
  • 3 su bardağı pirinç
  • 300 gr kuzu eti
  • kuru mürdüm eriği
  • 2 adet soğan
  • kestane
  • kuru kayısı
  • kuş üzümü
  • fıstık
  • badem
  • sıvıyağ
  • su, tuz
Hazırlanışı

Öncelikle tencereye 300 gram kuzu etini alınEtlerin üstüne sıcak su döküp etleri pişirin2 tane soğanı piyaz şeklinde doğrayınSoğanları kavurup üstüne kuru kayısı,kuru mürdüm eriği,badem, haşlanmış kestane, fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam edin
Pilavı yapmak için tencereye sıvıyağını alın Üstüne yıkayıp süzdüğümüz 3 su bardağı pirinci ekleyip karıştırınİyice kavurun ve üstüne sıcak su dökün ve pilavı pişirinKavrulmuş olan etleri ve soğanlı yemişli malzemeleri pilav ile karıştırıntencereyi servis tabağına ters çevirip servise hazır hale getirelim

Alıntı Yaparak Cevapla