Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
22
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Cevizli Bulgur Pilavı
Malzemeler
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı ince bulgur
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet ince doğranmış sivri biber
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
1 Adet soğanı rendeleyin
Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın
Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun
Üzerine 1 su bardağı suyu dökün
Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin
1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin
Kısık ateşte pişirin
Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin
Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın
Azeri Pilavı
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
300 gr
kuzu eti
kuru mürdüm eriği
2 adet soğan
kestane
kuru kayısı
kuş üzümü
fıstık
badem
sıvıyağ
su, tuz
Hazırlanışı
Öncelikle tencereye 300 gram kuzu etini alın
Etlerin üstüne sıcak su döküp etleri pişirin
2 tane soğanı piyaz şeklinde doğrayın
Soğanları kavurup üstüne kuru kayısı,kuru mürdüm eriği,badem, haşlanmış kestane, fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam edin
Pilavı yapmak için tencereye sıvıyağını alın
Üstüne yıkayıp süzdüğümüz 3 su bardağı pirinci ekleyip karıştırın
İyice kavurun ve üstüne sıcak su dökün ve pilavı pişirin
Kavrulmuş olan etleri ve soğanlı yemişli malzemeleri pilav ile karıştırın
tencereyi servis tabağına ters çevirip servise hazır hale getirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul