Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
23
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Göçmen Pilavı
Malzemeler
2 ölçü pirinç
4-5 adet soğan
1/2 kilo taze fasulye
Tuz ve Yağ
Hazırlanışı
Soğanları küp küp doğrayın
Yağın içinde kavurun
Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın
Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün
En üstüne pirinç konur
Hiç karıştırmadan su ilave edin
Kısık ateşte pişmeye bırakın
Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın
İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir
Firik Pilavı
Malzemeler
2 su bardağı firik bulgur
1 su bardağı pilavlık bulgur
250 gram kavurma kıyma
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet soğan
6 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Tencerenin içine 2 çorba kaşığı sıvıyağını veya tereyağı alın
Küp, küp doğranmış soğanları bu yağda soteleyin
Üstüne kıyma kavurmasını ekleyin
Ve karıştırmaya devam edin
Frig bulguru ve pilavlık bulguru da tencereye alın malzeme tamamen karıştıktan sonra domates salçasını da ekleyin bir iki karıştırıp nohutunu da ilave edin
En son olarakta 6 su bardağı sıcak su ve tuzunu da koyup kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin
45 dakika dinlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul