Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Göçmen Pilavı


Malzemeler
  • 2 ölçü pirinç
  • 4-5 adet soğan
  • 1/2 kilo taze fasulye
  • Tuz ve Yağ
Hazırlanışı

Soğanları küp küp doğrayın Yağın içinde kavurun Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün En üstüne pirinç konur Hiç karıştırmadan su ilave edin Kısık ateşte pişmeye bırakın Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir






Firik Pilavı


Malzemeler
  • 2 su bardağı firik bulgur
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 250 gram kavurma kıyma
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 adet soğan
  • 6 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı

Tencerenin içine 2 çorba kaşığı sıvıyağını veya tereyağı alınKüp, küp doğranmış soğanları bu yağda soteleyinÜstüne kıyma kavurmasını ekleyinVe karıştırmaya devam edin Frig bulguru ve pilavlık bulguru da tencereye alın malzeme tamamen karıştıktan sonra domates salçasını da ekleyin bir iki karıştırıp nohutunu da ilave edinEn son olarakta 6 su bardağı sıcak su ve tuzunu da koyup kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin45 dakika dinlendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla