08-04-2012
|
#25
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Baharatlı Pilav
Malzemeler- 1 Su bardağı pirinç
- 2 Adet soğan
- 2 Çorba kaşığı tereyağı
- 3 Çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 Tatlı kaşığı kekik
- 1 Tatlı kaşğı biberiye
- 2 Su bardağı et suyu
- 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
- Tuz
Hazırlanışı- Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin

- Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün

- Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun

- Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin

- Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin

- Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın

- Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın

- Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın

- Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın


Biberli Mısırlı Pilav
Malzemeler- 2,5 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı mısır
- 2 adet kırmızı biber
- 1su bardağı et suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- sıvıyağ
- tuz
- su
Hazırlanışı
1 adet olan kuru soğanı küçük, küçük doğrayın Tencereye sıvıyağını koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanı kavurun Soğanı pembeleşene kadar kavurup 2 su bardağı pirinç i ekleyin ve kavrmayı sürdürün 2 adet kırmızı biberi küp, küp doğrayıp pirincin üstüne kırmızı biberleri de ekleyin onun üstüne mısırları son olarakta tuzunu ve et suyunu ekleyip pişmeye bırakın Biraz demlendikten sonra servis yapabilirsiniz
|
|
|