Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Baharatlı Pilav


Malzemeler
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 2 Adet soğan
  • 2 Çorba kaşığı tereyağı
  • 3 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 1 Tatlı kaşğı biberiye
  • 2 Su bardağı et suyu
  • 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin
  • Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün
  • Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun
  • Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin
  • Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin
  • Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın
  • Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın
  • Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın
  • Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın





Biberli Mısırlı Pilav

Malzemeler
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • sıvıyağ
  • tuz
  • su
Hazırlanışı

1 adet olan kuru soğanı küçük, küçük doğrayınTencereye sıvıyağını koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanı kavurunSoğanı pembeleşene kadar kavurup 2 su bardağı pirinç i ekleyin ve kavrmayı sürdürün 2 adet kırmızı biberi küp, küp doğrayıp pirincin üstüne kırmızı biberleri de ekleyin onun üstüne mısırları son olarakta tuzunu ve et suyunu ekleyip pişmeye bırakınBiraz demlendikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla