Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Fıstıklı Pilav


Malzemeler
  • 2 Çorba kaşığı tereyağı
  • 3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 Çorba kaşığı atepfıstığı
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 3 Çorba kaşığı kuş üzümü
  • 4 Su bardağı sıcak su
  • 1 Adet tavuksuyu tableti
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 Çay kaşığı yenibahar
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Tencereye tereyağını alıp, eritin
  • Fıstıkları tereyağında kavurun
  • Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyin
  • Soğanların rengi değiştiğinde yıkanmış pirinci ilave edin
  • 1-2 Dakika kavurduktan sonra saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin
  • 1-2 Kez çevirdikten sonra 4 su bardağı sıcak suda erittiğiniz tavuksuyu tabletini ekleyin
  • Tuzunu ayarlayın
  • Pirinçler yumuşayana dek önce orta, sonra da kısık ateşte pişirin
  • Tencereyi ateşin üzerinden indirdikten hemen sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatları serperek servis yapın





Gökkuşağı Pilavı


Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 adet domates
  • 2 çorba kaşığı maydanoz
  • 2 çorba kaşığı dereotu
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış sebze
Hazırlanışı
  • Pirinci sıcak suda 1 saat boyunca bekletin
  • 2 su bardağı su, yağ, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın İçine limon suyunu ilave edin Daha sonra pirinci bol suda yıkayıp süzün ve kaynayan suya ekleyin Kısık ateşte 20 dakika pişirin 15 dakika dinlendirin
  • Dinlenmiş pilavı ortası delik bir kek kalıbına elinizle sıkıştırarak yerleştirin
  • Kıyılmış maydanoz, dereotu ve haşlanmış bezelyeyi karıştırın Kalıba yerleştirin
  • Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesi karıştırın Bunu da kek kalıbına yerleştirin
  • Son bölüme tekrar maydanoz, dereotu ve bezelyeyi karıştırarak yerleştirin
  • Kek kalıbını servis tabağına ters çevirerek boşaltın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla