Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #31
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Vişneli Pilav


Malzemeler
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 Adet soğan
  • 500 gr vişne
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 150 gr tereyağı
  • 2 Su bardağı su
  • 25 Çorba kaşığı tozşeker
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
Hazırlanışı
  • 2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin
  • 1 Adet soğanı rendeleyin
  • 1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin
  • İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun
  • Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin
  • Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin
  • 2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin
  • 1 Tatlı kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp, eritin
  • Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin
  • Pirinçleri iyice yıkayın
  • Su kaynayınca tencereye ilave edin
  • Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin
  • Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın
  • Ortasına etleri yerleştirin
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın
  • 2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın
  • Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun
  • 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun
  • Fıstıkları da pilava ilave edip, servis yapın





Yaz Pilavı


Malzemeler
  • 1 kase pirinç
  • 1 kase bakla
  • 3 enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • sıvıyağ
  • tuz
üzeri için:
  • 1 tutam dereotu
  • 2 sap yeşil soğan
Hazırlanışı

Pilav tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı koyun Üstüne küp,küp doğradığınız enginarları ve kuru soğanı ilave edip soteleyinDaha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ekleyinSıcak suyunuda ekleyerek 10 dakika pişirinÜzerine yıkadığınız pirinçleri ekleyin Tuzunuda ekleyip suyunu çekene dek pişirin ve dinlendirin Daha sonra önceden ince, ince doğranmış soğanları ve dereotunu ekleyip karıştırınPilavınız servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla