08-04-2012
|
#32
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Ezogelin Pilavı
Malzemeler - 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet pırasa
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı su ve et suyu karışımı
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ve şehriyeyi koyup 5 dakika kavuralım Yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, hepsini birden kısık ateşte 5 dakika daha kavuralım İnce kıyılmış pırasayı, domatesi, yeşil biberi ve kırmızı biberi de ekleyip, bir iki kere daha çevirelim 3 5 bardak su-etsuyu karışımını da ilave edelim Kaynayınca ateşi kısarak, 20 dakika pişirelim Piştikten sonra pilavı servis tabağına alalım, ince kıydığımız maydanozu ve toz karabiberi serpip, servis yapalım

Bolu Mengen Pilavı
Malzemeler- 300 gram kuzu eti
- 2,5 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç ceviz
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 kase mantar
- zeytinyağı
- maydanoz
- karabiber
- tuz
- su
Hazırlanışı- Tencereye sıvıyağı koyup
- Üstüne yemelik doğranmış soğanı ilave edin kavurun

- Üstüne 300 gram kuzu etini ekleyin ve kavurun

- Üstüne doğranmış mantarı ekleyin

- Diğer tencereye sıvıyağı koyun üstüne 2
5 su
- bardağı pirinci ilave edin pişirin

- Diğer tencerede etli sosu pilavın üzerine alın

- Pilavınız pişince üstüne ince,ince kıyılmış
- maydonozu , cevizi ilave edip servis yapın

- Arzu ederseniz kek kalıbına alıp ters çevirip şekil verebilirsiniz

|
|
|