Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #40
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Sebzeli Pirinç Pilavı


Malzemeler
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet etli kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tane havuç
  • 4 tane taze fasulye
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağı
Hazırlanışı

Kırmızı biber, yeşil biber, havuç ve taze fasulyeyi ince ince doğrayın ve sıcak suda sebzeler hafif yumuşayana kadar haşlayın Haşlanınca süzgece alıp süzdürün Pilav için önceden sıcak suda ıslattığımız pirinçleri yıkayıp yağda kavuralım ve suyunu koyup pilavımızı pişirelim Pilav pişerken 2 diş sarımsağı ince ince kıyıp zeytinyağında biraz kavuralım sonrada haşladığımız sebzeleri katıp birlikte kavuralım Pilav pişince kavurduğumuz sebzeleri pilavımıza katıp karıştıralım isteyen pilava ince kıyılmış dereotu veya maydanoz da koyabilir Daha sonra demlenen pilavımızı servis yaparak afiyetle yiyiniz Afiyet olsun…(Tuzunu arzu ettiğiniz ölçülerde ayarlayabilirsiniz İsteyen karabiber gibi baharatlarla da tatlandırabilir)








Pirinç Salatası (Çin Pilavı)


Malzemeler
  • 3 su bardağı pirinç
  • yarım demet ince doğranmış dere otu
  • yarım demet ince doğranmış maydanoz
  • 1 adet limon
  • 8 adet kornişon salatalık turşusu
  • varsa havuç ve domates turşusu(şart değil)
  • 4 adet yeşil soğan
  • tuz,
  • yarım su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
  • Pirinçler yıkanıp tuzlu ılık suda 1 saat bekletilip süzülür
  • Yağ kızdırılıp pirinçler tane tane oluncaya dek tuz eklenerek kavrulur(kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar )
  • 3 bardak kaynar su piriçlerin üzerine dökülüp önce yüksek ateşte fokurdayıncaya dek-sonra kısık ateşte pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirilirPirinçlerin üzeri göz göz olmalı
  • Pilavı demlenmeye bırakmalayız
  • Salatalık,havuç ve domates turşularını ince ince küp şeklinde doğrarız
  • Taze soğan ,maydanoz ve dereotuda ince ince doğranır
  • Tüm malzemeler soğuyan pilavla birlikte karıştırılır ve limon suyu eklenir ve servis kabına alınır

Alıntı Yaparak Cevapla