Konu
:
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Yalnız Mesajı Göster
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
08-04-2012
#
40
Prof. Dr. Sinsi
Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar
Sebzeli Pirinç Pilavı
Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet etli kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 tane havuç
4 tane taze fasulye
2 diş sarımsak
zeytinyağı
Hazırlanışı
Kırmızı biber, yeşil biber, havuç ve taze fasulyeyi ince ince doğrayın ve sıcak suda sebzeler hafif yumuşayana kadar haşlayın
Haşlanınca süzgece alıp süzdürün
Pilav için önceden sıcak suda ıslattığımız pirinçleri yıkayıp yağda kavuralım ve suyunu koyup pilavımızı pişirelim
Pilav pişerken 2 diş sarımsağı ince ince kıyıp zeytinyağında biraz kavuralım sonrada haşladığımız sebzeleri katıp birlikte kavuralım
Pilav pişince kavurduğumuz sebzeleri pilavımıza katıp karıştıralım
isteyen pilava ince kıyılmış dereotu veya maydanoz da koyabilir
Daha sonra demlenen pilavımızı servis yaparak afiyetle yiyiniz
Afiyet olsun…(Tuzunu arzu ettiğiniz ölçülerde ayarlayabilirsiniz
İsteyen karabiber gibi baharatlarla da tatlandırabilir
)
Pirinç Salatası (Çin Pilavı)
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
yarım demet ince doğranmış dere otu
yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 adet limon
8 adet kornişon salatalık turşusu
varsa havuç ve domates turşusu(şart değil)
4 adet yeşil soğan
tuz,
yarım su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Pirinçler yıkanıp tuzlu ılık suda 1 saat bekletilip süzülür
Yağ kızdırılıp pirinçler tane tane oluncaya dek tuz eklenerek kavrulur
(kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar )
3 bardak kaynar su piriçlerin üzerine dökülüp önce yüksek ateşte fokurdayıncaya dek-sonra kısık ateşte pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirilir
Pirinçlerin üzeri göz göz olmalı
Pilavı demlenmeye bırakmalayız
Salatalık,havuç ve domates turşularını ince ince küp şeklinde doğrarız
Taze soğan ,maydanoz ve dereotuda ince ince doğranır
Tüm malzemeler soğuyan pilavla birlikte karıştırılır ve limon suyu eklenir ve servis kabına alınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul