Yalnız Mesajı Göster

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar

Eski 08-04-2012   #41
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayıkla Pirincin Taşını, Hemen Ateşe Sür Pilavını | Pilavlar






Brezilya Usulü Pilav



Malzemeler
  • 250 gram soyulmuş karides
  • 2bardak pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 300 gr sulu domates
  • 6kaşık zeytinyağı
  • 3,5bardak et uyu
  • tereyağı toz kırmızı biber
  • maydanoz
  • tuz
Tarif

Pirinci yıkayıp bir tencereye koyun üzerine et suyu ve az tuz ilave edip kaynatın Kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp ağzını kapatın ve 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika bekletin(Pirinç et suyunu çekmeli) Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört kaşık zeytinyağında öldürün Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün çekirdekli kısmını temizleyip çıkarın, bunları şeritler halinde doğrayın Domatesleri pirince ekleyin ve 5dk kadar pişirin Bu arada karidesleri 2kaşık zeytinyağında çevirin Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı katın Karidesleri ve domatesleri ve 1kepçe et suyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip tekrar karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, içine pirinci koyun; üstüne de kuşbaşı iriliğinde biraz daha tereyağı koyun Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin







Pancar Pilavı


Malzemeler
  • 3 adet pancar, orta boy
  • 3 çorba kaşığı köftelik bulgur
  • 1/2 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1/2 çay kaşığı kimyon tohumu, öğütülmüş
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kristal tuz, öğütülmüş
  • 10 dal mercan köşk
Tarif
  • Köftelik bulguru 4 çorba kaşığı ılık (40 derece) suda, suyunu çekene dek bekletin Pancarların kabuklarını soyup rendeleyin ve suyunu sıkın
  • Pancar rendesi ile rezene tohumunu robotta püre haline getirdikten sonra geniş bir kaseye aktarın
  • Yumuşayan bulguru, kimyon, zencefil, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın
  • Pancarlı karışımı muffin kalıplarına koyup, servis tabağına ters çevirerek şekillendirin Mercanköşk yapraklarıyla süsleyip servis yapın
  • Pancar pilavını meze olarak da ikram edebilirsiniz






Dipnot : Tarifler başta; tarifustası, e-tarifler, mutfaksırları, nefisyemektarifleri olmak üzere bir çok yemek sitesinden derlenmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla