Konu
:
Adaçayı Mantar Ve Keçi Peynirli Kepekli Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Adaçayı Mantar Ve Keçi Peynirli Kepekli Makarna
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adaçayı Mantar Ve Keçi Peynirli Kepekli Makarna
Malzemeler
250 gr
kepekli makarna
1
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kepekli un
1 çorba kaşığı kıyılmış taze adaçayı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı karabiber
100 gram keçi peyniri
400 gram mantar
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
Yapılışı
[*]
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın
[*]
Büyük bir tencere dolusu suyu kaynamaya bırakın
Mantarları irice kesip bir kenarda bekletin
[*]
Orta boy bir tencerede, yüksek ateşte, süt, un, kıyılmış adaçayı, tuz ve karabiberi çırpma teliyle karıştırıp kaynama noktasına kadar getirin
Altını kısıp peyniri ekleyin
Peynir eriyip, sos çırpma teli ardında iz bırakacak kadar koyulaştığında ateşten alın
[*]
Kaynayan suya bol tuz ilave edip ardından makarnayı ekleyin
7 dakika kadar haşladıktan sonra makarnanın suyunu süzün ve çiğ mantarlarla beraber sosu üzerine döküp iyice karıştırın
[*]
4 adet orta boy fırın kabını 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp, makarnayı bu kaplara eşit miktarda bölün
[*]
Kapların üzerine kıyılmış cevizleri serpin, alüminyum folyoyla tepelerini kapatıp fırına verin
20 dakika fırında pişirdikten sonra alüminyum folyoları alıp 5 dakika da üzeri açık olarak pişirin
5-10 dakika soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul