Konu
:
Mutfak Ölçü Standartları - Mutfak Ölçü Birimleri
Yalnız Mesajı Göster
Mutfak Ölçü Standartları - Mutfak Ölçü Birimleri
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfak Ölçü Standartları - Mutfak Ölçü Birimleri
Mutfaktaki Ölcülerimiz
Bir bardak su
200 gr
Bir bardak süt
225 gr
Bir bardak un
150 gr
Bir bardak toz şeker
240 gr
Bir bardak pudra şekeri
180 gr
Bir bardak kakao
100 gr
Bir bardak irmik
170 gr
Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı
40 gr
İki çorba kaşığı kakao
30 gr
İki çorba kaşığı şeker
50 gr
1 Bardak ölçü olarak normal boyuttaki su bardağı
Ölçülerin Kaşık Karşılığı
25 gr
Rende kaşar peynir
dört çorba kaşığı
25 gr
Hindistan cevizi rendesi
dört çorba kaşığı
25 gr
Toz şeker iki çorba kaşığı25 gr
Un iki çorba kaşığı
25 gr
Nebati yağ iki çorba kaşığı
20 gr
Pirinç bir çorba kaşığı
30 gr
Pirinç unu bir çorba kaşığı
30 gr
Domates salçası bir çorba kaşığı
120 gr
Süt bir çay bardağı
Besinler buzdolabında ne kadar kalabilir?
Süt (kutu)10 - 15 gün
Süt (kaynamış) 2 - 3 gün
Çiğ et (kıyma hariç)2 - 5 gün
Çiğ balık 1 - 3 gün
Pişmiş et 3 - 6 gün
Tavuk 2 - 5 gün
Salata (kuru) 2 - 4 gün
Peynir (suda) 10 gün
Peynir (salamura) 3 - 4 hafta
Yumurta 3 - 4 hafta
Kaymak 1 - 2 gün
Isılar
Fırın Isısı
150ºC : Ilık
170º-190ºC : Orta
220º C: Sıcak
230º-240ºC: Kızgın
Fırın Sıcaklığı ve Pişirme Süreleri
Kalın Börekler
: 175º-210ºC 35-45 dk
İ
nce börekler:
150º-180ºC 25-35 dk
Yağlı kek, bisküvi, kurabiyeler
: 200º-220ºC 30-35 dk
Balıklar
: 200º-220ºC 30-35 dk
Kuzu eti:
200º-260ºC 30-35 dk
Dana eti:
200º-280ºC 40-60 dk
Tavuk çeşitleri
: 175º-200ºC 40-50 dk
Güveçler
: 175º-230ºC 40-60 dk
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul