Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Ölçü Standartları - Mutfak Ölçü Birimleri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Ölçü Standartları - Mutfak Ölçü Birimleri






Mutfaktaki Ölcülerimiz

  • Bir bardak su 200 gr
  • Bir bardak süt 225 gr
  • Bir bardak un 150 gr
  • Bir bardak toz şeker 240 gr
  • Bir bardak pudra şekeri 180 gr
  • Bir bardak kakao 100 gr
  • Bir bardak irmik 170 gr
  • Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı 40 gr
  • İki çorba kaşığı kakao 30 gr
  • İki çorba kaşığı şeker 50 gr
1 Bardak ölçü olarak normal boyuttaki su bardağı







Ölçülerin Kaşık Karşılığı

  • 25 grRende kaşar peynir dört çorba kaşığı
  • 25 gr Hindistan cevizi rendesi dört çorba kaşığı
  • 25 gr Toz şeker iki çorba kaşığı25 gr Un iki çorba kaşığı
  • 25 gr Nebati yağ iki çorba kaşığı
  • 20 gr Pirinç bir çorba kaşığı
  • 30 gr Pirinç unu bir çorba kaşığı
  • 30 gr Domates salçası bir çorba kaşığı
  • 120 gr Süt bir çay bardağı





Besinler buzdolabında ne kadar kalabilir?

  • Süt (kutu)10 - 15 gün
  • Süt (kaynamış) 2 - 3 gün
  • Çiğ et (kıyma hariç)2 - 5 gün
  • Çiğ balık 1 - 3 gün
  • Pişmiş et 3 - 6 gün
  • Tavuk 2 - 5 gün
  • Salata (kuru) 2 - 4 gün
  • Peynir (suda) 10 gün
  • Peynir (salamura) 3 - 4 hafta
  • Yumurta 3 - 4 hafta
  • Kaymak 1 - 2 gün





Isılar


Fırın Isısı
  • 150ºC : Ilık
  • 170º-190ºC : Orta
  • 220º C: Sıcak
  • 230º-240ºC: Kızgın






Fırın Sıcaklığı ve Pişirme Süreleri

  • Kalın Börekler: 175º-210ºC 35-45 dk
  • İnce börekler: 150º-180ºC 25-35 dk
  • Yağlı kek, bisküvi, kurabiyeler: 200º-220ºC 30-35 dk
  • Balıklar: 200º-220ºC 30-35 dk
  • Kuzu eti: 200º-260ºC 30-35 dk
  • Dana eti: 200º-280ºC 40-60 dk
  • Tavuk çeşitleri: 175º-200ºC 40-50 dk
  • Güveçler: 175º-230ºC 40-60 dk

Alıntı Yaparak Cevapla