Yalnız Mesajı Göster

Sebze Ve Meyvelerin Kabuklarından Kolayca Kurtulun!

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Ve Meyvelerin Kabuklarından Kolayca Kurtulun!






Sert kabuklu ya da soyması zaman alan sebze ve meyvelerin kabuklarından daha kısa ve pratik bir şekilde kurtulmanın bazı püf noktaları bulunuyor…

Mutfakta sıklıkla kullanılan sebze ve kuruyemişlerin kabuklarını daha kolay soymak için bu pratik yolları deneyebilirsiniz…




Patlıcan

Patlıcan: Salata ya da beğendi yapmak için közlediğiniz patlıcanların kabuklarını çok ince akan bir musluk altında rahatça soyabilirsiniz




Sarımsak


Sarimsak: İşte size şef aşçıların yöntemi: Sarmısağı dişlerine ayırın Düz bir zeminde, bıçağın yassı tarafıyla üstlerine bastırın Kolayca soyunduğunu göreceksiniz





Soğan


Soğan:Yemeklerin temel malzemesi soğan soyarken gözlerinizi yaşarmasını önlemek için akan bir musluğun yanında soymayı deneyin




Badem İçi


Badem içi: Tatlı ve pastaların vazgeçilmezi bademlerin kabuklarını rahat soyabilmek için ya bir gece suda bekletin ya da 5 dakika süreyle sıcak suda kaynatın





Domates

Domates: Domatesi bıçakla soymak hem uzun sürer, hem de istediğiniz incelikte soyulmazlar Domatesleri sıcak suda 1-2 dakika tutarsanız kabukları rahatça soyulur





Patates


Taze patates: Taze patateslerin kabuklarını incecik ve kolayca soymanın pratik yolu ince bir bulaşık teli ile ovalamak Tabi ki telin daha önce kullanılmamış olması lazim


Alıntı Yaparak Cevapla