08-04-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları

Pişirme Teknikleri- Çorba pişerken taşmasını önlemek için içine birkaç buz tanesi atın
Çorbanızın taşmadan kaynadığını göreceksiniz
- Çorba ve sulu yemeklerinizi pişirirken eğer tuzu fazla kaçırırsanız içine 1 - 2 tane dilimlenmiş patates atın
Yemek piştikten sonra patatesleri tencereden alın Yemeğin fazla tuzu patatesler tarafından alınmış olur
- Yaptığınız pilavı tekrar ısıtırken su dolu bir tencere içine oturtarak ısıtın
(Benmari usulü) Böylece pilavınız ilk pişiridğiniz zamanki tazeliğini koruyacak ve taneler birbirine yapışmayacaktır
- Meyveli pasta yaparken pastaya koyacağınız meyveleri şekere bulayarak koyarsanız pastanız daha uzun süre tazeliğini koruyacak, meyveler çabuk bozulmayacaktır

- Tatlı ya da tuzlu hamur işlerini yaparken hamurun üzerini bir bezle örterek 30 dk
buzdolabında dinlendirin Dinlenen hamur daha kolay açılır ve daha lezzetli olur
- Pasta, kek ve kurabiyelerinizin içine kattığınız ceviz, fındık vb
  'nin dibe çökmemesi için malzemeleri una buladıktan sonra hamura ekleyin
- Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem de krema çırğıcınızı birkaç dakka buzlukta bekletin


Temizlik ve Lekeler- Eğer kıyafetinize çikolata bulaşırsa, lekeli yeri öncelikle gliserinle ovun
Daha sonra lekenin altına ve üstüne birer kurutma kağıdı koyarak lekeyi sandviç yarın Kurutma kağıtları lekeyi ve gliserini emecektir
- Açık renk bir elbisenize kahve bulaştırdıysanız, lekeyi sabunlu suyla kolayca çıkarabilirsiniz
Ama leke inatçıysa lekeli yeri oksijenli suyla ovalayın Leke koyu renkli bir kıyafetinizdeyse; lekenin üzerine gliserin dökün Sonra bol ılık suda yıkayın Daha sonra kumaşın tersini bir havlu üzerinde ütüleyin
- Kıyafetlerinizdeki yağ lekesini çıkarmak için lekenin üzerine talk pudrası serpin
Sonra üzerine pelür kağıt koyun ve hafif sıcaklıktaki ütüyle ütüleyin Yağ lekesi tamamen kaybolana kadar, her seferinde pelür kağıdı değiştirerek bu işleme devam edin
- Kıyafetlerdeki meyve lekelerini çıkarmak için, lekeli yeri yarım gün kadar kesilmiş sütte bekletin
Sonra kumaşı çitileyip sıkın
- Atmayı düşündüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yerde kurutursanız, bu kurutulmuş kabuklarla isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz

- Bakırları temizlemek için bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakır eşyaları ovun

- Ceviz lekesini elinizden çıkarmak için, öncelikle sirkeye batırılmış bir parça pamukla ellerinizi bir süre ovun
Sonra da soğuk suyla ovun Soğuk suyla ellerinizi yıkadığınızda lekeler tamamen geçmiş olur
- Ellerinizdeki soğan, sarımsak gibi istenmeyen kokuları çıkarmak için ellerinizi yıkarken çatal veya kaşık gibi metal bir cisme sürterek yıkayın
Veya haşlamış olduğunuz patatesleri ellerinize sürerek ovalayın
- Tıkanan lavabolara kaynar sodalı su dökünüz, tıkanan yer hemen açılacaktır

Ev Eşyaları- Kapağı sıkışan kavanozları biraz ocak ateşine tutar veya kaynar su dolu bir kapta ters olarak bekletirseniz, kapağını kolayca açabilirsiniz

Sağlık- Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin
Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller Ancak fazla abartmayın, 1 kuru erikte 8 kalori var
|
|
|