08-04-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
- Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz

- Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir

- Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir

- Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın
- Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin
Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler
- Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır

- Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın
- Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır
- Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir
- Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur

- Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız
Unla beraber çöplerde düşer
- Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir

- Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz

- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir

- Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz


|
|
|