Konu
:
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
08-04-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir
Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir
Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur
Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur
Mantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa, hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir
Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir
Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna biraz tuz koymayı ihmal etmeyin
Pastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın (tatlı - tuzlu farketmez)
Bir kumaşı benzin yada başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz
Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır
Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin
Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir
Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın
Bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul