Konu
:
Oktay Usta'dan Kıymalı Çok Katlı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Usta'dan Kıymalı Çok Katlı Börek
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Usta'dan Kıymalı Çok Katlı Börek
Malzemeler :
5 su b
un
1 çorba k
kurumaya
1 çorbak
tuz
1 çorba k
toz şeker
alabildiği kadar su
İç malzemesi için:
350 gr
kıyma
2 kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
karabiber,tuz
sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta
2 çorba k
yoğurt
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın
Üzerine tuz ve toz şekeri ekleyin
Üzerine kurumya ilave edin
Üzerine ılık su ilave edip bir hamur elde edin
Hamuru 9 parçaya bölüp her bir parçayı merdane ile açın
İç harcı için soğanı yemeklik kesin
Tavaya sıvıyağı alın
Üzerine soğanı ekleyip kavurun
Üzerine kıymayı ilave edip soğan ile beraber kavurun
Kavrulduktan sonra üzerine üzerine dereotu ve maydonoz ilave edip karıştırın
Tepsiye 1
hamuru alın
Üzerine iç harctan ilave edin
Bu işlemi hamurlar ve iç harç bitene kadar tekrarlayın
En
üstte hamur kalmalı
Üzeri için yoğurt,yumurta ve sıvıyağ ile bir sos elde edin
Sosu hamurun üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul