Konu
:
Kremalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Börek
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Börek
Kremalı Börek
Malzemeler
4 adet yufka
1 kutu süt kreması
2 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Hazırlanışı
Böreğin sosunu hazırlamak için krema, süt, yağ ve yumurtayı iyice karıştırın
Harcını hazırlamak için kaşar peynir, beyaz peynir ve maydanozu iyice karıştırın
Orta boy fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın
Yufkanın üzerine kremalı sos sürüp peynirli karışım serpiştirin
İkinci yufkayı parçalayarak peynirlerin üzerine yerleştirin
Yufkanın üzerine kremalı sos sürüp peynirli karışım serpiştirin
Üçüncü ve dördüncü yufka için de aynı işlemi yapın
En altta bulunan yufkanın taşan kısımlarını böreğin üzerine kapatın
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Dilimleyip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul