Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Börek

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Börek





Kremalı Börek








Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 1 kutu süt kreması
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu
Hazırlanışı

Böreğin sosunu hazırlamak için krema, süt, yağ ve yumurtayı iyice karıştırın
Harcını hazırlamak için kaşar peynir, beyaz peynir ve maydanozu iyice karıştırın
Orta boy fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tepsiye yayın
Yufkanın üzerine kremalı sos sürüp peynirli karışım serpiştirin
İkinci yufkayı parçalayarak peynirlerin üzerine yerleştirin
Yufkanın üzerine kremalı sos sürüp peynirli karışım serpiştirin
Üçüncü ve dördüncü yufka için de aynı işlemi yapın
En altta bulunan yufkanın taşan kısımlarını böreğin üzerine kapatın
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Dilimleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla