Konu
:
Fesleğenli Dereotlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğenli Dereotlu Börek
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğenli Dereotlu Börek
F
esleğenli
D
ereotlu
B
örek
T
arifi
M
alzemeler
2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
3- 4 dilim salam
10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin
1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı susam Çörekotu
Y
apılışı
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın
Üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın
Un katıp mikserle bir süre daha çırpmaya devam edin
Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın
Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın
Dereotunu incecik kıyın
File zyetin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin
Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın
Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın
Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin
5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin
Sıcak ya da ılık haldeyken dilimleyip servis edin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul