Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Dereotlu Börek

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Dereotlu Börek



Fesleğenli Dereotlu Börek Tarifi






Malzemeler
  • 2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 3- 4 dilim salam
  • 10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin
  • 1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi
  • 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
  • 1 yemek kaşığı susam Çörekotu

Yapılışı

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın Üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın Un katıp mikserle bir süre daha çırpmaya devam edin Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın Dereotunu incecik kıyın File zyetin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin 5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin Sıcak ya da ılık haldeyken dilimleyip servis edin

Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla