Yalnız Mesajı Göster

Yalancı Çarşaf Böreği

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Çarşaf Böreği



Yalancı Çarşaf Böreği






Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı unYarım kilo beyaz peynir - Maydanoz
Yağlamak için
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
  • Mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin
  • Süt, ayçiçeği yağı ve tuzu ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun
  • Hamur toparlanınca unlanmış tezgâha alıp 5-10 dakika iyice yoğurun
  • 8 bezeye ayırın Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın
  • Üzerlerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin
  • Yağlanmış yufkaları bütünüyle tutup ters çevirin
  • Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun
  • Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin
  • İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, maydanozla karıştırılmış ufalanmış peynir yerleştirin
  • Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin
  • 30 dakika mayalanması için bekletin
  • Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin
  • Fırçayla böreğin üzerine sürün
  • Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-35 dakika pişirin
Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla