Yalnız Mesajı Göster

Damat Paçası

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damat Paçası



Damat Paçası






Malzemeler:
  • 1 adet tavuk butu
  • 7 bardak su
  • 5 adet yufka
  • Sıvıyağ
  • 2 bardak yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı ve kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • 1 adet tavuk butunu 7 bardak su ile haşlıyoruz
  • Fırın tepsimizi yağlıyoruz Yufkamızın birtanesini tepsiye serip sıvı yağ sürüyoruz
  • Aynı işlemi bütün yufkalarımıza yaptıktan sonra fırında kızarana kadar pişiriyoruz
  • Soğuyunca, kaynamakta olan tavuk suyumuzdan 3 badak yufkaların üzerine döküp aynı boy başka bir tepsiyi üzerine kapatıyoruz
  • Diğer tarafta 2,5 bardak tavuk suyuna; yoğurt, un, sirke ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ilave edip muhallebi gibi pişiriyoruz
  • Yufkalarımızın üzerine döküyoruz
  • Didiklediğimiz tavuk butunu üzerine seriyoruz
  • En son olarak tereyağı ve kırmızı toz biberi kızdırıp üzerini süslüyoruz
  • Sıcak olarak servis yapıyoruz

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla