Konu
:
Damat Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Damat Paçası
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damat Paçası
D
amat
P
açası
M
alzemeler:
1 adet tavuk butu
7 bardak su
5 adet yufka
Sıvıyağ
2 bardak yoğurt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sirke
3 diş sarımsak
Tereyağı ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
1 adet tavuk butunu 7 bardak su ile haşlıyoruz
Fırın tepsimizi yağlıyoruz
Yufkamızın birtanesini tepsiye serip sıvı yağ sürüyoruz
Aynı işlemi bütün yufkalarımıza yaptıktan sonra fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Soğuyunca, kaynamakta olan tavuk suyumuzdan 3 badak yufkaların üzerine döküp aynı boy başka bir tepsiyi üzerine kapatıyoruz
Diğer tarafta 2,5 bardak tavuk suyuna; yoğurt, un, sirke ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ilave edip muhallebi gibi pişiriyoruz
Yufkalarımızın üzerine döküyoruz
Didiklediğimiz tavuk butunu üzerine seriyoruz
En son olarak tereyağı ve kırmızı toz biberi kızdırıp üzerini süslüyoruz
Sıcak olarak servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul