Yalnız Mesajı Göster

Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı




Çarşaf Böreği





Malzemeler

Yarım kilo un
250 gr beyaz peynir
2 kaşık yoğurt
1 Yumurta
1 fincan sıvı yağ
Tuz


Yapılışı
  • Elenmiş un, su, tuz ile özlü yumuşak bir hamur yoğurulur
  • Hamur üç ila dört parçaya ayrılarak beze yapılır
  • Hazırladığımız bezeler yarım saat dinlendirilir
  • Bu arada bir kaba bolca sıvı yağ konulur


Hamur 10-15 cm çapında açılıp, üzeri sıvı yağla yağlanır




Hamurların hepsi açılıp yağlandıktan ve üst üste konulduktan sonra hepsi ters çevrilir
İlk yağlanan hamurdan başlayarak teker teker temiz bir çarşafın üzerine konulur
Kenarlarından çeke çeke incecik büyütülür









Hamurun üzerine biraz daha yağ gezdirip , iç malzemesi dağıtılır


Veeee bu böreğin en güzel işlerinden biri:




Örtünün iki kenarından tutup kaldırarak hamurun rule halinde sarılması sağlanır

Diğer hamurlar da sıra ile aynı işlemden geçirilir





İkili rulo şeklindeki hamurlar yağlanmış tepsiye döndürerek yerleştirilir





Üzerine, önceden hazırlanan yoğurt-yumurta karışımından bolca sürülüp istenirse susam-çörek otu serpilir (isteğe bağlı)
Vee 190-200 derece ısıtılmış fırında pişilir





Afiyet Olsuuun !




Alıntı Yaparak Cevapla