Konu
:
Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı
Yalnız Mesajı Göster
Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çarşaf Böreği Resimli Anlatımı
Ç
arşaf
B
öreği
Malzemeler
Yarım kilo un
250 gr
beyaz peynir
2 kaşık yoğurt
1 Yumurta
1 fincan sıvı yağ
Tuz
Yapılışı
Elenmiş un, su, tuz ile özlü yumuşak bir hamur yoğurulur
Hamur üç ila dört parçaya ayrılarak beze yapılır
Hazırladığımız bezeler yarım saat dinlendirilir
Bu arada bir kaba bolca sıvı yağ konulur
Hamur 10-15 cm çapında açılıp, üzeri sıvı yağla yağlanır
Hamurların hepsi açılıp yağlandıktan ve üst üste konulduktan sonra hepsi ters çevrilir
İlk yağlanan hamurdan başlayarak teker teker temiz bir çarşafın üzerine konulur
Kenarlarından çeke çeke incecik
büyütülür
Hamurun üzerine biraz daha yağ gezdirip , iç malzemesi dağıtılır
Veeee bu böreğin en güzel işlerinden biri:
Örtünün iki kenarından tutup kaldırarak hamurun rule halinde sarılması sağlanır
Diğer hamurlar da sıra ile aynı işlemden geçirilir
İkili rulo şeklindeki hamurlar yağlanmış tepsiye döndürerek yerleştirilir
Üzerine, önceden hazırlanan yoğurt-yumurta karışımından bolca sürülüp istenirse susam-çörek otu serpilir
(isteğe bağlı)
Vee 190-200 derece ısıtılmış fırında pişilir
Afiyet Olsuuun
!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul