Yalnız Mesajı Göster

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)






Ballı ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)


Malzemeler
  • 15 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1/3 su bardağı bal
  • 1 su bardağı un
  • 15 su bardağı tam buğday unu
  • 40 gr Tereyağı, eritilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ¾ su bardağı ceviz içi
Üzeri için
  • Yulaf ezmesi
  • Haşhaş tohumu
  • Susam
  • Ayçekirdeği
Hazırlanışı
Unları,tuzu, mayayı harmanlayın Tereyağı, su ve balı ekleyin ve yoğurun Gerekirse tam buğday unu ilavesi yapın Ceviz içi ekleyin Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin Üzerini örterek 30 dakika bekletin Üzerine yulaf ezmesi, susam, haşhaş, ayçekirdeği serpiştirip 190 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın



Kaynak: Lezzet Dergisi


Alıntı Yaparak Cevapla