Konu
:
Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği (6 Kişilik)
B
allı ve
C
evizli
T
am
B
uğday
E
kmeği
(
6 Kişilik
)
Malzemeler
1
5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1/3 su bardağı bal
1 su bardağı un
1
5 su bardağı tam buğday unu
40 gr
Tereyağı, eritilmiş
1 çay kaşığı tuz
¾ su bardağı ceviz içi
Üzeri için
Yulaf ezmesi
Haşhaş tohumu
Susam
Ayçekirdeği
Hazırlanışı
Unları,tuzu, mayayı harmanlayın
Tereyağı, su ve balı ekleyin ve yoğurun
Gerekirse tam buğday unu ilavesi yapın
Ceviz içi ekleyin
Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
Üzerini örterek 30 dakika bekletin
Üzerine yulaf ezmesi, susam, haşhaş, ayçekirdeği serpiştirip 190 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Kaynak:
Lezzet Dergisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul