Konu
:
Ekmek Yapmanın Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Yapmanın Püf Noktaları
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Yapmanın Püf Noktaları
E
kmek Yapmanın Püf Noktaları
Mayayı erittiğiniz süt veya su mutlaka oda sıcaklığından daha ılık olmalı
Çok sıcak veya çok soğuk malzeme mayanın kıvam ve tadını bozar
Mayayı erittiğiniz su veya süte muhakkak tozşeker karıştırarak iyice yoğurun
Mayayı erittiğiniz su veya sütün üzerinde hafif bir köpük oluştuğunda, mayanızın hazır olduğunu anlarsınız
Hamuru hazırlarken önce tuz ve unu karıştırın sonra diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun
Hazırladığınız ekmek hamurunun üzerini hava geçiren bir bez ya da tülbentle örterek, ılık ortamda 1 saat dinlendirin
Bu ortamda pencerenin açık
olmamasına dikkat edilmeli ki ısı aynı derecede muhafaza edilsin
Mayalandırdığınız hamuru, ikinci kez yoğurarak yağlanmış fırın kabına alarak en az yarım saat daha mayalanmaya bırakın
Mayalanma süresini kısaltmak için, pişeceği fırın kabına aldığınız hamuru çok ılık ısıdaki fırında bekletebilir sonra fırından çıkartmadan fırın ısısını 200 dereceye yükselterek pişirebilirsiniz
Ekmeği pişirirken, fırının kapağı açılmamalı
Ekmeğinize somon şeklini vermek için, ellerinizi su ile ıslatarak şekillendirin
Üzerine şekil vermek için bıçağı, hamurun yarısına kadar batırın
Ekmeğinizi mikserle çırparak da hazırlayabilirsiniz
Yaş maya yerine toz kuru maya kullanabilirsiniz
Evde ekmek yaparken, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş Ekmek yaparken, beyazlatmak için fazla işlemden geçirilen ve vitamin kaybına uğrayan "beyaz un" yerine "tam buğday ununu" tercih edebilirsiniz
sofra
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul