Konu
:
Tahinli Kıymalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Kıymalı Börek
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Kıymalı Börek
T
ahinli
K
ıymalı
B
örek
Tahin böreğe çok güzel bir tat veriyor
Kendisi de yağlı olduğu için bu tarifte fazla yağ kullanmıyoruz
Ancak yağ ve tahin karışımını sürmeden önce birbirine iyice karıştırın
İsterseniz yağ oranını da biraz azaltabilirsiniz
Afiyet olsun
M
alzemeler:
(
8 adet için
)
2 adet büyük yufka
250 gr az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
tuz, karabiber, pulbiber
1 çay bardağı tahin – sıvıyağ karışımı (yarı yarıya)
1 adet yumurtanın sarısı, çok az su
Üzeri için çörekotu
H
azırlanışı:
Önce iç malzemeyi hazırlayın
Isınmış tavaya 2 çorba kaşığı zaytinyağ ekleyin, soğanları 3-4 dakika yüksek ateşte kavurun
Sonra kıymayı ekleyin, ocağın altını kısın ve pişene kadar kavurun
Sırasıyla tuzu,karabiberi, pulbiberi ekleyin ve karıştırın
Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın
1
yufkayı düz bir zemine yayarak fırçayla tahin-yağ karışımından yufkanın her tarafına sürün
İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip aynı işlemi yapın
Yufkaları önce 4 sonra 8 eşit üçgen parçalar halinde kesin
Elde ettiğiniz parçaların geniş kısmına hazırladığınız iç malzemeden koyup, uçlarından içe doğru kıvırarak kapatıp sarın
Sardığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Üzerilerine yumurta sarısını hafif sulandırarak sürün, çörek otu serpin
200 derece önceden ısınmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul