Konu
:
Afyon Lokumu | Haşhaşlı Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Lokumu | Haşhaşlı Çörek
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Lokumu | Haşhaşlı Çörek
A
fyon
L
okumu
(
Haşhaşlı Çörek
)
M
alzemeler :
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İ
ç harcı için:
Haşhaş
Ceviz
Sıvıyağ
Ü
zeri için:
1 yumurta
H
azırlanışı :
Un karıştırma kabına alınır
Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır
Diğer taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak yumuşatılır
Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka büyüklüğünde açılır
Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır
Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır
Rulo biraz esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır
Gül böreği şeklinde sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir
Elde edilen lokumlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür
175 derecelik fırında pişirilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul