Yalnız Mesajı Göster

Afyon Lokumu | Haşhaşlı Çörek

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Lokumu | Haşhaşlı Çörek



Afyon Lokumu
(Haşhaşlı Çörek)





Malzemeler :
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için:
  • Haşhaş
  • Ceviz
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 yumurta
Hazırlanışı :

Un karıştırma kabına alınır Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır Diğer taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak yumuşatılırHazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka büyüklüğünde açılır Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır Rulo biraz esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır Gül böreği şeklinde sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir Elde edilen lokumlar yağlanmış fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür 175 derecelik fırında pişirilir

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla