Yalnız Mesajı Göster

Mayalı Arnavut Böreği

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayalı Arnavut Böreği



Mayalı Arnavut Böreği







Malzemeler
  • 15 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4- 5 bardak arası un
  • Arasına sürmek için tereyağı
  • İstediğiniz bir iç malzemesi
Yapılışı

Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun

Hamuru 20 dakika dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün Üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin

Sonra hamurları büyük boy servis tabağından daha büyük bir şekilde açın

Aralarına yarı eritilmiş tereyağı sürerek üçerli gruplar halinde üst üste koyun Yani iki adet üçlü grubumuz olacak

Her üçlü grubu da zarf şeklinde katlayın Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin

Sonra ilk katladığınız hamur grubunu dolaptan çıkarıp büyük boy fırın tepsinize göre açın

Ortasına istediğiniz harcı serin

Diğer hamuru da açıp, iç malzemesinin üzerine serin

Böreğimizi küçük dilimler olacak şekilde dilimleyin

Üzerine yine tereyağı sürüp tepsi mayası gelene kadar bekletin

180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin


Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla