Konu
:
Mayalı Arnavut Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Mayalı Arnavut Böreği
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayalı Arnavut Böreği
M
ayalı
A
rnavut
B
öreği
Malzemeler
1
5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
4- 5 bardak arası un
Arasına sürmek için tereyağı
İstediğiniz bir iç malzemesi
Y
apılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun
Hamuru 20 dakika dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün
Üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin
Sonra hamurları büyük boy servis tabağından daha büyük bir şekilde açın
Aralarına yarı eritilmiş tereyağı sürerek üçerli gruplar halinde üst üste koyun
Yani iki adet üçlü grubumuz olacak
Her üçlü grubu da zarf şeklinde katlayın
Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin
Sonra ilk katladığınız hamur grubunu dolaptan çıkarıp büyük boy fırın tepsinize göre açın
Ortasına istediğiniz harcı serin
Diğer hamuru da açıp, iç malzemesinin üzerine serin
Böreğimizi küçük dilimler olacak şekilde dilimleyin
Üzerine yine tereyağı sürüp tepsi mayası gelene kadar bekletin
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul