Konu
:
Geleneksel Bir Şanlıurfa Yiyeceği | İşlenmemiş Altın | Külünçe
Yalnız Mesajı Göster
Geleneksel Bir Şanlıurfa Yiyeceği | İşlenmemiş Altın | Külünçe
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Geleneksel Bir Şanlıurfa Yiyeceği | İşlenmemiş Altın | Külünçe
K
ülünçe
İşlenmemiş altın anlamına gelen külünçe geleneksel bir Şanlıurfa yiyeceği
Doyurucu olduğu için özellikle sahurda tercih edilen külünçe yapımından uzun süre sonra bile bozulmayan lezzetli bir çörek olarak sofralarımızda yer buluyor
M
alzemeler:
Yarım kilo un
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tarçın
125 gram tereyağı
Yarım kibrit kutusu yaş maya
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tane yumurtanın sarısı
Tuz
Yapılışı:
Tereyağını bir kapta eritin ve soğuması için bir kenara bırakın
Unu, tarçını, mahlepi bir kapta harmanlayın
Yaş mayayı ılık suda açın
Unlu karışımın ortasını açın, tereyağı, sıvı yağ, maya ve tuzu bu kısma dökün
Bu karışımı sert bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun
Hamurdan kopardığınız mandalina büyüklüğünde hamuru un serptiğiniz düz bir zeminde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında; 6 cm çapında yuvarlak hale gelecek şekilde açın
Açtığınız bu hamurları, üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin
Önceden ıstıttığınız 160-170 dereceye fırında 35-40 dakika kadar pişirin
Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuk şekilde servis yapın
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul