Konu
:
Kahvaltı Çöreği (Patatesli)
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltı Çöreği (Patatesli)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltı Çöreği (Patatesli)
Kahvaltı Çöreği
Malzemeler
3 su bardağı un
1 patates
125 gr margarin
1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Tuz
2 çorba kaşığı yoğurt
İç malzeme için:
Yarım demet maydanoz
200 gr ufalanmış beyazpeynir
6 dilim dana jambon,
2 çay kaşığı pul biber
Üzerine
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı anason tohumu ya da rezene tohumu
Patatesi başlayıp püre haline gelinceye kadar ezin
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın
Margarin, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın
Jambonu doğrayıp bir kaseye alın
Kıyılmış maydanoz, beyazpeynir ve pul biberi ekleyip karıştırın
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın
Un serpilmiş tezgâhın üzerine alın
Tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Ortasına (sosis kalınlığında)kenarlardan yarımşar santim boşluklar kalacak şekilde iç malzemeyi yerleştirin
Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın
Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin
Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın
Hamurları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin
Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, anason tohumu serpiştirin
200 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin
Ilık servis yapın
Lezzet sitesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul